Cum alegem vopseaua de par în functie de tonul pielii?

593
Publicitate

Se spune că orice schimbare majoră în viață începe cu părul. Fie că este astfel sau nu, o coafură care ne avantajează ne va face întotdeauna să ne simțim încrezătoare și apreciate. Fie că vorbim despre o tunsoare diferită față de ce purtăm în mod normal sau dorim o schimbare mai drastică de culoare a părului, trebuie să avem în vedere în ce măsură ne-ar avantaja nuanța respectivă pentru păr pentru că nu este deloc indicat ca părul să fie agresat cu produse cosmetice puternice, vopseluri, decoloranți și ne dorim să limităm experimentele pe cât posibil. Nu este foarte dificil să îți dai seama dacă o culoare ar fi potrivită pentru tine, ci trebuie să îți iei drept puncte de reper nuanța tenului și culoarea ochilor. În orice caz, poți proba o perucă în aceeași culoare de vopsea de păr cu cea pe care ai dori să o folosești și îți vei da cea mai bine seama dacă este o decizie înțeleaptă.

Dacă ești posesoarea unei pieli cu subton cald, atunci înseamnă că soarele îți este prieten și te bronzezi imediat, iar nuanța generală a pielii tale are tente piersicii. Acum că am stabilit acestea, dacă dorești să alegi o vopsea de păr potrivită, atunci nuanțele de ciocolatiu deschis, roşu cupru, blond miere sau şaten deschis vor fi alegerile reușite. Ai nevoie de aceleași nuanțe cu subtonuri calde, arămii, care să îți complimenteze tonul natural al pielii. Totuși, nu este indicat să optezi pentru o vopsea de păr care să îți ofere o culoare rece, precum blond platinat, nuanțe de gri sau negru albăstrui pentru că vor intra în contradicție cu tonul cald al pielii tale și îi vor înăspri trăsăturile considerabil. Nu acesta este efectul pe care ți-l dorești de la o vopsea de păr.

Publicitate

În contrast cu tonurile calde ale pielii se află cele reci, iar dacă și tu faci parte din această categorie, atunci nu este foarte greu să te identifici. Tonurilor reci le sunt atribuite de cele mai multe ori subtonuri roşiatice sau albastre. Fie că ai un ten măsliniu sau unul palid cu pistrui, se poate spune că ai un ten în tonuri reci. În plus, aceste persoane au adesea părul în nuanţe de brunet şi castaniu. În consecință, alege o vopsea de păr care să nu te îndepărteze foarte mult de nuanța naturală și să păstreze aceeași tentă rece, albăstruie a părului. Culori precum şatenul, blondul cenuşiu sau negrul îți vor fi foarte potrivite. În plus, trebuie să ştii că nuanţele de roşcat nu sunt recomandate pentru acest tip de ten și cu siguranță nu te vor complimenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.