Table scolare: asa sa faci alegerea corecta

290
Publicitate

Scoala este locul unde copiii incep sa cunoasca primele responsabilitati. Temele pentru acasa sunt o forma prin care acestia inteleg faptul ca este cazul sa isi dezvolte o forma de autonomie. Este drept ca nu toate materiile sunt agreate, iar daca unora le place mai mult sa citeasca, altii inteleg din prima exercitiile de matematica predate pe table scolare. Astfel ca, tot in acest mediu ei invata sa se adapteze si la ceea ce este mai putin placut; altfel spus, cunosc sensurile disciplinei.

Publicitate

Profesorii, pe de alta parte, sunt principalii responsabili de bunastarea elevilor si de educarea acestora pe parcursul orelor de curs. De-a lungul timpului, dascalii au cautat tot felul de forme prin care elevii sa inteleaga mai bine sensul lectiilor predate. Fie ca este vorba despre o predare interactiva, de fise de lucru sau de colaborarea comuna in rezolvarea exercitiilor, implinirea fiecarui indrumator scolar este elevul care a inteles.

Multi dintre scolari sunt mai atenti atunci cand profesorul, pe langa faptul ca dicteaza, deseneaza schite sintetizate pe tabla. Faptul ca pe langa a auzi, sunt stimulati si vizual prin anumite metode ii face sa internalizeze mult mai usor noile informatii. Din cele mai vechi timpuri utilitatea tablelor a fost demonstrata ca fiind o modalitate de lucru in comun si nu de pedeapsa.

Table scolare cu creta sau marker?

O data cu trecerea timpului, s-au creat noi modele de table pe care copiii pot lucra. In acest caz, se poate mentiona tablele pe care elevii si profesorii vor scrie cu un marker. Aceste table au, de regula, culoarea alba si sunt prevazute cu o suprafata speciala care sa se poata curata.

Diferenta dintre cele doua modele aduce avantaje si dezavantaje. Scrisul este mult mai dificil in cazul tablelor cu marker si poate fi usor distorsionat. De asemenea, buretele va ajuta la stergere, insa dupa o folosire indelunga, raman pete si urme de marker care nu mai dispar.

Aceasta alegere cade in responsabilitatea unitatilor de invatatamant, nefiind o regula. Elevii prefera table scolare pe care scriu cu creta pentru ca sunt mai usor de folosit, nu se murdaresc si pot sterge mai usor – sustin producatoprii de mobilier scolar. In special in primele clase, elevii au tendinta de a sprijini mana pe tabla. In cazul marker-ului, daca acesta nu este uscat complet risca sa pateze o camasa alba. In cazul cretei, praful pe care il mai lasa uneori se poate sterge imediat prin scuturare.

Alegerea tablelor scolare in functie de nevoile copiilor

Tablele scolare au doua functii de baza: puteti scrie si desena pe ele cu marker/creta si puteti agata note si elemente grafice folosind magneti. Placile sunt folosite in diverse sali de copii, sali de clasa sau sali de curs. Utilizatorii sunt atat copii, cat si adulti. Tinand cont de toti acesti factori, ne dam seama ca este imposibil sa cream un model universal care sa acopere simultan toate nevoile, deci avem de ales dintre atat de multe tipuri de table scolare dintr-o gama larga de dimensiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.