Cum alegi un aparat de cafea pentru casa ta: 9 caracteristici de care să ții cont

96
Publicitate

Dacă iubești cafeaua, un aparat de cafea de calitate înaltă nu trebuie să lipsească din locuința ta. Acesta are multe funcții utile, de care te poți bucura atât tu, cât și alți membri ai familiei tale sau prietenii care vin în vizită. Iată care sunt nouă caracteristici principale de care îți recomandăm să ții cont atunci când alegi un astfel de aparat de cafea!

Publicitate

1.  Sloturi pentru capsulele de cafea

Tipurile de aparate cu capsule sunt foarte practice. Acestea îți permit obținerea unor feluri variate de cafele, în funcție de preferință. De pildă, poți obține cafea filtru, cafea cremă sau espresso, doar cu ajutorul capsulelor respective și a unei apăsări pe buton. Capsulele sunt închise ermetic, astfel că păstrează impecabil gustul cafelei. Ele diferă în funcție de intensitate, parfum si ingrediente, astfel poți alege capsulele de cafea din diferite regiuni ale lumii. Capsulele de cafea Tchibo, de exemplu, sunt excelente pentru a-ți începe ziua cu energie.

Una dintre caracteristicile foarte importante pe care trebuie să le aibă un aparat de cafea este să acționeze ușor și rapid. În era vitezei, funcțiile de preparare rapidă sunt un real avantaj pentru persoanele grăbite, dar care doresc să își facă timp pentru savurarea cafelei. Astfel, timpul pe care îl economisești prin prepararea rapidă a cafelei îl poți folosi pentru a savura în tihnă cafeaua în fiecare dimineață.

2.  Niveluri de presiune

Un alt element de care să ții cont atunci când achiziționezi un aparat de cafea ideal pentru tine este reprezentat de nivelurile de presiune pe care le are. Fiecărui nivel de presiune îi corespunde un tip diferit de preparare a cafelei.

3.  Sistem de închidere automată

Pentru a economisi energie, unele aparate de cafea au sistem de închidere automată după un anumit număr de minute, care diferă în funcție de model. Îți recomandăm să ții cont și de existența acestui detaliu, dacă te interesează să faci economie la energia electrică.

4.  Volum de apă programabil

Cu ajutorul volumului de apă programabil, ai controlul asupra tăriei cafelei, în cazul în care preferi o tărie diferită față de cea prestabilită în mod standard. Așadar, poți lua în calcul și acest criteriu.

5.  Capacitatea de a prepara și ceai

Unele aparate de cafea au și funcție de preparare a ceaiului, iar dacă dorești să savurezi și acest tip de băutură, pe lângă cafea, ține cont de acest aspect atunci când alegi aparatul adecvat pentru tine.

6.  Curățare facilă

Unele modele de aparate de cafea sunt prevăzute și cu funcție de curățare automată cu semnalizare. Aparatele sunt însoțite de tăviță detașabilă pentru dimensiuni diferite ale ceștilor și picurator de cafea detașabil, ambele fiind ușor de curățat.

7.  Capacitatea

Ține cont și de capacitatea pe care o are aparatul de cafea, în funcție de cantitatea pe care o dorești preparată deodată. De exemplu, unele au o stocare de un litru, altele au rezervor de 400 de mililitri și există și alte variante de capacități pentru care poți opta.

8.  Afișajul

Un alt criteriu pe care îl poți avea în vedere atunci când intenționezi să achiziționezi un aparat de cafea este dacă are afișaj. De exemplu, unele modele au afișaj LED, ceea ce este un aspect foarte util.

Alte criterii pe care le mai poți lua în considerare când cauți aparatul de cafea potrivit pentru tine sunt culoarea, dimensiunile aparatului, greutatea sa și designul. Ține cont de sfaturile noastre, dar și de preferințele tale, și cu siguranță vei alege aparatul de cafea potrvit casei tale, care să îți bucure diminețile cu tipul de cafea preferată!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.