Care sunt principalele valori care pot fi masurate cu un multimetru digital?

675
Publicitate

Care sunt principalele valori care pot fi masurate cu un multimetru digital? 1

 

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Un multimetru digital este unul dintre cele mai populare, apreciate si utilizate aparate de masura de catre specialistii din domeniile tehnice si industriale. Acestea sunt atat de cunoscute si folosite datorita versatilitatii, portabilitatii si a performantelor lor deosebite, care le fac indispensabile din trusa de scule a oricarui inginer.

Denumirea unui multimetru digital arata destul de clar care este menirea unui astfel de instrument: el poate fi folosit pentru a masura un numar mare de marimi fizice, de la curentul electric la tensiune si rezistenta. Modelele mai moderne sunt, insa, capabile sa lucreze chiar si cu mai multe variabile, printre care capacitatea electrica, frecventa si temperatura.

Pentru a dovedi polivalenta unui multimetru digital, am decis sa exemplificam folosind unul dintre cele mai performante modele disponibile pe piata. Este vorba despre Fluke 223, pe care il poti gasi inclusiv in oferta companiei Ronexprim, lider pe piata romaneasca de instrumente de masura si control, echipamente analitice de laborator si echipamente de cantarire electronica.

Fluke 223 este un multimetru digital True RMS cu afisaj la distanta, care ofera utilizatorilor flexibilitate desavarsita in conditii neobisnuite de masurare. Afisajul este detasabil si poate fi plasat intr-un loc vizibil, in timp ce dispozitivul propriu-zis va putea fi utilizat in conditii normale, oriunde pe teren, inclusiv pe santiere cu conditii de munca dificile.

De altfel, acest aparat poate fi folosit in locuri stramte, greu accesibile, unde utilajele sau panourile sunt separate fizic de o limita sau un comutator de izolatii, dar si in zone in care oamenii nu pot intra, spre exemplu camerele cu atmosfera controlata ori zonele periculoase.

Iata in continuare care sunt marimile fizice care pot fi masurate cu ajutorul acestui multimetru digital, dar si domeniul si precizia pentru fiecare dintre acestea:

Tensiunea curentului continuu

Domeniu: intre 0,1 mV si 1.000 V;

Precizie: 0,25% + 2;

Tensiunea curentului alternativ

Domeniu: intre 0,1 mV si 1.000 V;

Precizie: 1,0% + 3;

Intensitatea curentului continuu

Domeniu: intre 1 mA si 10 A;

Precizie: 1,0% + 3;

Intensitatea curentului alternativ

Domeniu: intre 1 mA si 10 A;

Precizie: 1,5% + 3;

Rezistenta

Domeniu: intre 0,1 Ω si 40 MΩ;

Capacitatea electrica

Domeniu: intre 1 nF si 9.999 μF;

Frecventa

Domeniu: 5 Hz – 50 KHz (Vac); 45 Hz – 50 KHz (Aac);

Temperatura

Domeniu: intre -40 de grade Celsius si +400 de grade Celsius.

Pe langa domeniile vaste de masurare, acest multimetru digital se remarca si prin caracteristicile si functiile cu care este dotat, printre care: oprirea automata (care maximizeaza durata de viata a bateriei); inregistrarea valorilor min/max si medie (pentru inregistrarea automata a variatiilor); afisaj usor de citit (cu cifre mari si fundal luminos) etc.

Daca decizi sa achizitionezi multimetrul digital Fluke 223 de la Ronexprim, vei primi, pe langa aparatul propriu-zis, si urmatoarele: sonde de testare 4 mm tip lanterna TL 175 TwistGuardTM; set clipsuri crocodil AC 172; sonda de temperatura 80 BK A; 5 baterii AA (instalate, 3 pentru corpul principal si 2 pentru display-ul detasabil); manual si fise tehnice CD; garantie 3 ani; declaratie de conformitate; certificare ISO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.