Cum să îți pregătești locuința pentru a o vinde cât mai repede și la un preț avantajos

137
Publicitate

Vânzarea unui apartament în Mamaia este o afacere destul de greoaie, iar uneori poți căuta un cumpărător ani de zile. Dar există trucuri care îți vor permite să faci față rapid acestei sarcini. Iată cum să îți pregătești locuința pentru a o vinde cât mai repede și la un preț avantajos. Dacă ai decis să nu contactezi o agenție imobiliară și dorești să rezolvi rapid problema vânzării apartamentului din Mamaia, o poți vinde chiar și fără un agent imobiliar, rapid și profitabil.

Publicitate

Pregătirea unui apartamente de vânzare Mamaia

Prima impresie nu se poate face de două ori, așa că potențialului cumpărător trebuie să-i placă locuința la prima vedere. Efectuează lucrări elementare pentru a face apartamentul mai atractiv: îndepărtează lucrurile care nu-ți mai sunt de folos, repară ceea ce este de reparat și fă o curățenie generală. Lasă ca totul să arate îngrijit, astfel încât o persoană să fie încântată când intră pentru prima dată într-un apartament de vânzare Mamaia. Dorința sa va fi să îl cumpere.

Apartamente de Vanzare Mamaia - Descopera Proprietatile de Vis la Marea Neagra

Scrie un anunț bun

Acesta este cel mai important sfat, deoarece primul contact cu casa a potențialului cumpărător, are loc de la distanță – prin fotografii și text scris pe internet. Fă fotografii bune care arată apartamentul într-o lumină favorabilă. Poți chiar să apelezi la un fotograf profesionist, care poate să facă fotografii de înaltă calitate.

Postează anunțul pe mai multe site-uri sau aplicații imobiliare simultan, deoarece, acest lucru va accelera vânzarea. Indică toate informațiile tehnice importante: anul construcției, infrastructura, comunicațiile, din ce materiale este construit blocul/apartamentul, numărul de etaje, suprafața totală și numărul de camere. Indică faptul că, aceasta este o vânzare direct de la proprietar, deoarece astfel de anunțuri „prind” mai bine la cumpărători.

Specifică prețul exact pentru apartamente de vânzare Mamaia Nord dezvoltator. Nu posta un anunț fără preț, deoarece anunțul va fi urmărit de puțini cumpărători sau chiar deloc. Specifică contactele corect și ora la care poți să fii sunat. Verifică de mai multe ori dacă numărul de telefon pentru contact este corect, altfel nu vei primi apeluri.

Arome mai ușoare și plăcute

Un alt sfat important pentru a vinde repede și profitabil apartamente de vânzare Mamaia Nord dezvoltator este să organizezi o mireasmă în interiorul apartamentului la momentul potrivit. În mod ideal, în timpul vizionării, majoritatea camerelor trebuie să fie luminoase – acest lucru este foarte atractiv pentru potențialii cumpărători, luminozitatea face camera mai confortabilă și mai ospitalieră. În plus, mirosurile afectează și percepția asupra imobilului. Nu trebuie să existe mirosuri neplăcute în casă, folosește odorizante neutre și aerisește bine casa.

Sfat! Agenții imobiliari cu experiență spun că aroma pâinii proaspăt coapte creează o atmosferă confortabilă și atrage cumpărătorii. Înainte de a viziona apartamentul, coace o prăjitură în cuptor și acest lucru, va funcționa în favoarea ta.

Ascunde-ți lucrurile personale

Ține departe de vedere fotografiile de familie, suvenirurile, hainele și pantofii. În caz contrar, cumpărătorul va percepe casa ca fiind locuința altcuiva și nu se va putea imagina pe el însuși în ea. Pentru a vinde rapid și convenabil un apartament de vânzare Mamaia, arată că acesta este gata să-și cunoască noii proprietari.

Calculează discountul în avans

Cum poți vinde rapede și avantajos apartamente la mare? Oferă cumpărătorului o reducere bună. Doar că trebuie inclus în preț un avans, altfel vânzarea va fi neprofitabilă.

Cum se calculează corect reducerea? Fă o listă cu deficiențele casei și estimează bugetul aproximativ pentru eliminarea lor. Adaugă această sumă la preț. Acum, când cumpărătorul va sublinia defectele și va negocia cu tine, redu în siguranță prețul, la unul acceptabil pentru tine.

Determină motivul achiziției unui apartament de vânzare Mamaia

Află de la potențialul cumpărător de ce își dorește să cumpere un apartament de vânzare Mamaia și încearcă să-i demonstrezi că proprietatea ta este ideală în acest scop. De exemplu, dacă este o familie cu copii, spune-le că în jurul blocului cresc pomi fructiferi, că fructele au vitamine, arată-le locul de joacă pentru copii etc. De asemenea, subliniază că se poate ajunge la școală sau la grădiniță ușor și convenabil. Acest sfat funcționează întotdeauna la apartamente la mare. Cumpărătorul trebuie să fie convins că locuința i se potrivește.

Lucrează cu fiecare cerere

Nu fi leneș să răspunzi la fiecare apel și mesaj. Chiar dacă ți se pare că acesta nu este cumpărătorul tău, oferă-i totuși posibilitatea de a vedea proprietatea. Poate te înșeli și pierzi ocazia de a vinde cu succes apartamentul. Fii prietenos, ospitalier, chiar dacă vezi că potențialul cumpărător nu vorbește serios. Poate că se va răzgândi.

Cere o opinie din exterior

Este foarte greu să-ți evaluezi obiectiv proprietatea: aici totul îți pare atât de familiar, convenabil și de înaltă calitate. Prin urmare, invită pe cineva cunoscut să se uite la apartamentul tău. Este de dorit ca aceasta să fie o persoană care te vizitează rar sau ideal, care nu a fost niciodată în apartamentul tău. El îți va putea spune exact ce asocieri evocă casa, ce momente pot speria sau deruta un potențial cumpărător. Acest lucru îți va oferi îndrumări cu privire la ce mai trebuie lucrat, ce trebuie reparat, îmbunătățit pentru a vinde casa mai repede și la un preț avantajos.

Redu preţul

Dacă apartamentul nu este pus în vânzare de foarte mult timp și ai nevoie urgent să te muți sau să cumperi o altă proprietate, ia în considerare reducerea prețului. Uită-te la anunțurile de pe site-uri, calculează costul mediu al unei proprietăți similare cu a ta și încearcă să scazi prețul. După aceea, fă-ți timp și vezi cum reacționează cumpărătorii la noul preț.

Dacă nici astfel nu se grăbește nimeni să-ți cumpere apartamentul, redu treptat cererile și aşteaptă cumpărătorii.

Vânzarea cu un agent imobiliar

Desigur, orice afacere este mai ușor de făcut cu ajutorul unui specialist, în acest caz, un agent imobiliar:

  • Poate să-ți găsească locuință pentru schimb, dacă este necesar;
  • Se va angaja în publicitate folosind numai canale eficiente, va prezenta în mod profitabil anunțul;
  • Are o bază de date cu potențiali cumpărători și, de asemenea, știe unde să-i caute;
  • Va ajuta la pregătirea corectă a tuturor documentelor necesare.

Totuși, cel mai profitabil este să-ți vinzi singur apartamentul: nu trebuie să plătești un comision unui agent imobiliar, să comunici cu el, să explici ceva etc. Prin urmare, mulți proprietari aleg această opțiune, încercând să obțină o sumă mai mare pentru locuința lor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.