Automatizarea inseamna fara doar si poate imbunatatirea randamentului in cazul acelor procese repetitive, indiferent de domeniul de activitate. Ca urmare a implementarii digitalizarii si a tehnologiei computationale in proiectele de arhitectura, inclusiv acestea au beneficiat de un randament sporit in cazul acelor procese avand caracter repetitiv. Un astfel de randament superior inseamna finalizarea la termen a proiectelor, reducerea timpului necesar pentru finalizarea unui proiect si posibilitatea de a dezvolta mai multe proiecte in acelasi timp.
Odata cu implementarea programelor asistate de computer in arhitectura, cresterea randamentului si a productivitatii a venit concomitent cu o precizie foarte mare in elaborarea fiecarui proiect. Toate aceste lucruri se datoreaza automatizarii. Pentru cel mai ridicat nivel de eficienta si in acelasi timp pentru un nivel ridicat al preciziei, automatizarea proceselor repetitive in cadrul proiectelor de arhitectura se poate baza pe aplicatiile software din categoria Building Information Modeling (BIM).
Automatizarea proceselor repetitive cu BIM Collaborate Pro
Una dintre cele mai performante astfel de aplicatii de tip BIM este versiunea BIM Collaborate Pro de la Autodesk, aceasta fiind cea mai recent lansata aplicatie din aceasta categorie. Obiectivul acestei aplicatii software de la Autodesk este acela de a aduce o imbunatatire considerabila in privinta productivitatii pentru diferite proiecte din domeniul constructiilor si cel al arhitecturii.
Pentru acest lucru aplicata BIM Collaborate Pro de la Autodesk confera inclusiv posibilitatea de a asigura o coordonare foarte eficienta a fiecarui proiect care utilizeaza acest program asistat de computer. Coordonarea eficienta a proiectului are la baza abordarea multidisciplinara care o asigura aceasta aplicatie de tip BIM.
Abordarea multidisciplinara vizeaza accesul la informatiile si la datele proiectului pentru proiectanti, arhitecti, constructori, muncitori si beneficiari. Activitatile fiecarui proiect sunt coordonate cu ajutorul diferitelor module din categoria aplicatiilor Revit.
Aceste module inseamna o paleta diversificata de seturi de unelte si functii care au rolul de a facilita elaborarea proiectelor de arhitectura si astfel de a contribui la sporirea productivitatii in cadrul diferitelor etape ale fiecarui proiect. BIM Collaborate Pro propune mai multe module in acest sens, dintre care poate fi amintit Design Collaboration, Document Management, Project Admin si Account Admin.
Aceste module inseamna facilitarea colaborarii intre proiectanti, executanti si beneficiari, dar si centralizarea tuturor datelor si a informatiilor relevante pentru fiecare proiect. Astfel sunt reduse sansele de aparitie a diferitelor erori pe parcursul proiectului. Modulele Account Admin si Project Admin sunt concepute pentru a permite crearea si administrarea conturilor in cadrul aplicatiei BIM Collaborate Pro.
Unde gasesti licenta pentru aplicatia BIM Collaborate Pro?
In contextul in care te regasesti printre aceia care dezvolta diferite proiecte de arhitectura si de constructii, cu siguranta ca ai folosit pana in prezent diferite aplicatii software. Daca pana in acest moment nu ai apelat la functionalitatile versiunii BIM Collaborate Pro de la Autodesk, trebuie sa stii ca poti gasi licenta pentru aceasta aplicatie de tip BIM in oferta celor de la CADexpert NET. Vei putea beneficia inclusiv de instruire pentru folosirea acestei aplicatii. Pentru mai multe detalii si informatii te asteptam pe www.cadexpert.eu.