Cum se face tratamentul la microscop pentru parodontie

107

Pentru ca in prezent se descopera tot mai multe ramuri apartinand unor afectiuni deja cunoscute si chiar afectiuni noi, stiinta si tehnologia sunt si ele in continua evolutie, ajutand la rezolvarea mai multor probleme. Tratamentele facute la microscop dentar sunt unele dintre cele mai eficiente si reprezinta metode complementare pentru imbunatatirea rezultatelor ce se obtin.

Cum decurge tratamentul la microscop

Practic si functional, un microscop este o unealta care da precizie foarte crescuta interventiilor ce se realizeaza cu ajutorul lui pentru ca poate mari vizual zona in care se efectueaza lucrarea. Tratamentul cu ajutorul microscopului reprezinta o noua moda aparuta in clinicile mari care are ca scop diferentierea de toate celelalte cabinete mici.

Microscop dentar Seiler Promise Vision 3D – un dispozitiv ultra modern utilizat in stomatologie

Foarte multe cabinete utilizeaza un Microscop dentar Seiler Promise Vision 3D, datorita caracteristicilor sale foarte avansate. Acest dispozitiv aduce un plus de ergonomie datorita rotirii capsulei optime. De asemenea, dispozitivul vine si cu terminale de iesire aditionale, 2 D si 3D. Poate sa captureze si sa inregistreze video HD. Cu ajutorul obiectivului variofocus, acest microscop asigura vizionarea in profunzime a tuturor tesuturilor de interes din timpul tratamentului. De asemenea, totul se va face fara efort pentru ca acest aparat permite utilizarea de catre mai multi specialisti simultan si ofera o vedere periferica de neegalat. Timpul de adaptare cu dispozitivul si de invatare este foarte scurt pentru ca acest microscop se utilizeaza intuitiv.

Acest Microscop dentar Seiler Promise Vision 3D asigura si un timp de interventie foarte scurt si permite actionarea exact in locul necesar.

Tratamentul endodontic realizat la microscop este cel mai eficient pentru eliminarea microbilor cantonati in interiorul radacinii, insa rolul lui asupra osului periradicular afectat de infectii este rezumat la scaderea cantitatii endotoxinelor difuzate in radacina si spre exterior, in osul maxilar.

Un alt instrument care usureaza munca stomatologului este laserul care se foloseste impreuna cu microscopul. Tinand cont de faptul ca tratamentul de canal, realizat cu ajutorul microscopului, are actiunea de a elimina bacteriile sau infectiile prezente, se va presupune ca utilizarea laserului dentar pentru completarea acestei proceduri aduce si un plus in reducerea inflamatiei dentare.

Microscopul dentar se foloseste pentru:

  • Identificarea unor canale suplimentare;
  • Identificarea locurilor prin care se intra in canal;
  • Tratarea si identificarea canalelor calcificate;
  • Refacerea tratamentului de canal incorect realizat;
  • Determinarea locurilor in care exista perforatii radiculare si sigilarea acestor locuri;
  • Indepartarea acelor rupte existente in canale si vizualizarea lor;
  • Detectarea unor fracturi radiculare.

De asemenea, se foloseste acest instrument si pentru a verifica conturul gingiilor si pentru a facilita procedura de sinus lifting pentru implanturile dentare.

In procedurile de chirurgie orala, cu ajutorul microscopului exista posibilitatea de a face incizii foarte mici si de a realiza suturi extrem de fine care contribuie la vindecarea intr-un timp mult mai scurt a zonei afectate, dar si la dureri postoperatorii mai mici.

Indepartarea completa a tesuturilor necrozate in timpul interventiei chirurgicale cu lambou se face tot la microscop, insa este nevoie de cele mai perfomante dispozitive, asa cum este si cel de mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.