De ce este necesar depozitul?

214
Publicitate

De ce este necesar depozitul?Stocarea este o functie in cadrul lantului care are o mare dependenta de alte activitati.

Logic  este sa va intrebati de  necesitatea lui, deoarece:

Publicitate
  1. O buna planificare si coordonare intre agenti poate elimina nevoia lor.
  2. Poate fi o functie necesara, dar poate fi indeplinita de terti propunand o externalizare logistica.

3.Depozitul trebuie sa fie proiectat astfel incat sa raspunda politicii de servicii si unei adaptari a proceselor la nevoile de depozitare si fluxul de receptie si expediere.

Depozitul in functie de pozitia in lantul de aprovizionare si amplasarea strategica a stocului

O variabila competitiva cheie pe majoritatea pietelor este timpul de livrare sau timpul de la comanda la livrare, numit si ciclu, timp de furnizare a comenzilor.

Cu toate acestea, exista un alt parametru cheie care impiedica acest ciclu, care este timpul sau perioada de maturare productiva si logistica a fluxului de materiale.

Conceptul care leaga timpul de livrare si perioada de maturare productiva si logistica este punctul de decuplare a comenzilor, care separa operatiunile care se desfasoara in amonte de acel punct in functie de previziuni si cele care se desfasoara in aval in functie de comenzile clientilor.

Aceste puncte de decuplare, atunci cand sunt ridicate in retele cu mai mult de un pas sau agent in distributie, necesita mai multe depozite, cu functii care vor fi detaliate mai tarziu.

La aceasta este necesar sa se adauge valoarea pe care clientii sunt dispusi sa o dea adaptarii si personalizarii produsului sau serviciului.

Crearea de produse unice este posibila numai daca clientul poate influenta proprietatile produsului sau serviciului, astfel incat unele dintre activitati vor trebui sa se desfasoare in conformitate cu previziunile, deoarece perioada de maturare este mai lunga decat timpul de livrare.

Gasim o clasificare a 4 strategii de furnizare a comenzilor pentru companiile producatoare, in functie de locul in care se afla punctul de decuplare: inginerie contra comanda, contra comanda, asamblare contra comanda si impotriva depozitului.

In fiecare dintre aceste sisteme, cu exceptia ingineriei contra-comenzilor, sunt necesare depozite de produse finite, semifabricate sau componente si materii prime.

Prin urmare, rolul pe care un depozit il poate avea in lantul de aprovizionare, in functie de locatia strategica a stocului sau a punctului de posesie a stocului, este:

Depozit de materii prime si componente

Depoziteaza materiile prime si componentele la un moment dat pentru a servi procesului de fabricatie sau asamblare.

Depozit de produse in curs de desfasurare

Depoziteaza produsele semifinite sau ansamblurile pe tot parcursul procesului de productie sau asamblare. Pe langa faptul ca este o strategie de aprovizionare impotriva depozitului, aceasta se poate datora aspectelor legate de flexibilitatea productiei sau de externalizarea activitatilor intermediare.

Depozit piese de schimb (piese de schimb)

Distribuie piese de schimb pentru bunuri de capital, cum ar fi camioane, motociclete, computere sau aparate. Activitatea totala sau cererea este previzibila, cu toate acestea, cererea pentru fiecare produs este dificil de prezis, ceea ce necesita tehnici avansate de gestionare a stocurilor. Poti gasi aici solutii de inchiriere boxa depozitare.

Tendinta este ca, odata definita functia de depozitare necesara, se urmareste desfasurarea acestei activitati la cel mai mic cost posibil, incercand adesea sa integreze mai multe functii in acelasi depozit.

Cum sa depozitezi corect ciupercile?

Ciupercile proaspete sunt un element de baza in bucataria mea. Folosesc ciuperci pamantoase, bogate in umami in cartofi prajiti, sosuri si multe altele. Deoarece sunt atat de dense si de carne, sunt o alegere pentru cinele de luni fara carne . Si intr-o seara racoroasa de toamna, un castron simplu, dar luxos de supa de ciuperci este o modalitate excelenta de a se incalzi.

Dar ciupercile proaspete pot fi costisitoare, iar durata lor de valabilitate este scurta. A trebui sa arunci un pachet intreg de ciuperci moale nu este doar o risipa de mancare, ci si o risipa de bani. Asa ca, in efortul de a descoperi cel mai bun mod de a le prelungi termenul de valabilitate, am testat sase moduri diferite de a le depozita. Metoda castigatoare nu numai ca a mentinut ciupercile timp de 10 zile, dar le-a imbunatatit si aroma. Iata metodele pe care le-am testat si cum a decurs totul.

Pentru a gasi metodele, am cautat pe internet diverse strategii de depozitare a ciupercilor. Cercetarea mea s-a bazat pe ciuperci intregi si am omis sa spal ciupercile inainte de a le depozita, deoarece exista un consens general ca umiditatea este inamicul numarul unu atunci cand vine vorba de pastrarea ciupercilor proaspete. De asemenea, a existat o opinie larg raspandita ca ciupercile nu ar trebui pastrate in tocatoarea, din nou din cauza umiditatii. Desi puteti regla umiditatea in majoritatea recipientelor, multe persoane folosesc implicit setarea de umiditate ridicata, care este un mediu optim pentru depozitarea legumelor cu frunze verzi, dar nu atat de grozav pentru ciuperci.

Dupa ce mi-am terminat cercetarea, mi-am restrans lista la sase metode populare. Am cumparat sase pachete de ciuperci albe intregi, cea mai raspandita varietate de la bacanie. Am ascuns una pe raftul din mijloc, apoi am golit restul ciupercilor intr-un castron mare inainte de a le separa in loturi de 10 pentru a testa metodele ramase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.