De ce sa nu neglijezi revizia anuala a centralei termice

95
Publicitate

De ce sa nu neglijezi revizia anuala a centralei termice 1

Publicitate

Centrala termica este un echipament esential in orice locuinta, fiind responsabila de asigurarea confortului termic pe tot parcursul anului. Pentru a functiona la parametri optimi si a asigura siguranta locuintei si a persoanelor din ea, centrala termica trebuie supusa unui proces de revizie centrala termica.

Ce presupune revizia anuala a centralei termice?

Revizia anuala a centralei termice presupune o serie de operatiuni de verificare si curatare a echipamentului, efectuate de catre un tehnician autorizat. Operatiunile specifice pot varia in functie de tipul centralei termice, dar in general includ urmatoarele:

 • Verificarea presiunii apei in instalatie
 • Verificarea etanseitatii instalatiei
 • Curatarea schimbatorului de caldura
 • Curatarea arzatoarelor
 • Verificarea functionarii corecte a termostatelor si a senzorilor
 • Verificarea functionarii supapelor de siguranta
 • Verificarea starii de uzura a pieselor
 • Efectuarea unei gazanalize
 • De ce este importanta revizia anuala a centralei termice?

O centrala termica care nu este intretinuta corespunzator poate prezenta riscuri de explozie sau de intoxicare cu gaze. Revizia anuala ajuta la identificarea si remedierea eventualelor probleme de siguranta.
De asemenea, centrala termica care este curata si bine intretinuta functioneaza mai eficient, avand un randament mai ridicat. Acest lucru se traduce in consumuri mai mici de combustibil si costuri de functionare mai mici.
Revizia anuala ajuta la mentinerea centralei termice in stare buna de functionare, prelungindu-i astfel durata de viata.

Care sunt consecintele neglijarii reviziei anuale a centralei termice?

Nerespectarea termenului de revizie anuala a centralei termice poate duce la o serie de consecinte negative, inclusiv:

 • Riscul de accidente. O centrala termica care nu este intretinuta corespunzator poate prezenta riscuri de explozie sau de intoxicare cu gaze.
 • Cresterea consumului de combustibil. O centrala termica care este murdara sau care prezinta probleme de functionare poate avea un randament mai scazut, ceea ce se traduce in consumuri mai mari de combustibil.
 • Deteriorarea centralei. O centrala termica care nu este intretinuta corespunzator se poate deteriora mai rapid, ceea ce poate duce la costuri mai mari de reparatii sau chiar la inlocuirea echipamentului.

Pentru a fi sigur ca revizia centralei termice este efectuata corect, este important sa apelezi la un tehnician autorizat. Daca vrei sa mergi la sigur, poti apela cu incredere la cei de la www.rsv.ro

Revizia anuala a centralei termice este o operatiune esentiala pentru siguranta locuintei si a persoanelor din ea, precum si pentru functionarea eficienta a echipamentului. Daca vrei sa te bucuri de caldura pe timp de iarna si sa nu iti asumi niciun risc, asigura-te ca ai numarul unui profesionist si ca acesta verifica an de an centrala termica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.