Ela Craciun ne spune daca sa infasam sau nu bebelusul pe timpul verii

180
Publicitate

Ela Craciun ne spune daca sa infasam sau nu bebelusul pe timpul veriiEla Craciun este adepta infasatul copiilor deoarece ne aduce numeroase beneficii. Specialistii sustin ca infasatul pentru somn nu trebuie oprit nici pe timpul verii si exista mai multe materiale din bumbac care lasa pielea sa respire.

Acceseaza https://www.fullonline.ro/category/familie pentru a descoperi mai multe articole despre cum trebuie sa ai grija de nou nascuti.

Publicitate

Iata ce declara Ela Craciun

“I-am înfăşat şi pe fiica mea, Alesia, şi pe Nicholas. I-a ajutat foarte mult să aibă un somn liniştit, să se odihnească. Somnul este extrem de important pentru dezvoltarea fizică şi psihică a copilului. Înfăşatul le oferă celor mici senzaţia de confort şi siguranţă din pântecul mamei şi îi împiedică să se mişte haotic şi să tresară în timpul somnului.

Atunci când nu dorm suficient, copiii sunt mai irascibili, creşterea poate fi afectată, repararea celulară este afectată, creşte inflamaţia ca răspuns la stres şi scade bariera pielii care o ajută să rămână hidratată. Pentru bebeluşi somnul este extrem de important şi de asta încerc să mă asigur că doarme în fiecare zi suficient. E treaz 8 ore pe zi, în intervalul în care trebuie să mănânce şi atunci avem timp şi de joacă şi de iubire şi să ne alintăm. Restul de timp e destinat somnului, moment în care bebeluşii cresc şi îşi dezvoltă creierul.

Multor mame le este teamă să îşi înfaşe copilul, mai ales în timpul verii, de teamă să nu se supra încălzească sau să se sufoce. Nu este cazul să ne temem de acest lucru, atât timp cât nu poartă hăinuţe pe dedesubt şi îl înfăşăm cu o pătură subţire, moale, din bumbac 100% organic”, a spus vedeta.

Ela Craciun a inregistrat chiar pasii pe care parintii ii pot urma pentru un infasat corect.

“Înfăşatul îi calmează şi le oferă un somn liniştitor.

Îl aşezăm pe spate peste patura pixată până la nivelul umerilor.

Băgăm mânuţele în mânecuţele păturii, dacă aceasta este prevăzută cu aceste buzunăraşe

Aplicăm părţile laterale ale păturii, una peste alta, peste burtică, lăsând picioarele libere

Mânuţele trebuie să rămână fixate de-a lungul corpului şi nu sub el

Dacă vrem, punem şi picioruşele în buzunarul de jos al păturii

Bumacul organic fiind foarte fin, îi lasă pielea să respire şi îi oferă în acelaşi timp senzaţia de confort şi mângăiere ca atunci când era în burtica mamei sau când este ţinut în braţe”, a mai spus vedeta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.