Lucrari de forare a puturilor de apa

252

Agenția pentru Protecția Mediului reglementeaza lucrarile de foraj de interes public insa nu reglementeaza puturile forate pe proprietate privată. Ca atare, cei care au un puț privat ar trebui să analizeze apa inainte de a o utiliza drept apa potabila. Toate puțurile private utilizează apă subterană, iar peste 15 milioane de gospodării au puțuri private.

Apa subterană poluată poate cauza probleme cum ar fi boala gastrointestinală și alte boli asemănătoare. Acest lucru subliniază necesitatea de a efectua o testare regulată a apei, pentru a vă asigura că nimeni din casa dvs. nu se îmbolnăvește din apa din puțurile contaminate.

Mașinile și sistemele hidraulice au revoluționat gaurirea cu apă. Camioanele echipate cu mecanisme de foraj mari sunt mașini mari și puternice care sunt capabile să atingă apă la adâncimi de peste 300 de metri de sediment de rocă tare. Fiecare locație necesită exerciții și tehnici diferite, dar, în general, o mașină de găurit este standard.

Există trei tipuri principale de forare a puțurilor de apă: săpate, conduse și forate.

Un puț săpat este executat manual pe solul moale până la o masă de apă mică. Un put bine condus este atunci când o conductă de diametru mic este condusă în pământ moale și este, de obicei, numai în jos atunci când apa nu este prea departe sub suprafața pământului. Un puț de foraj, este atunci când este forat cu ajutorul unui dispozitiv de foraj. Putem merge până la 300 m pe suprafața pământului.

Există o mulțime de factori pe care o companie de foraj trebuie să le ia în considerare înainte de a fora. Factori precum:

Aproximativ un sfert din toate cantitățile de apă de ploaie care intră în pamant în fiecare an devin ape subterane.

Cele mai multe fântâni nu vor fi niciodată uscate, și vă puteți aștepta ca necesarul dvs. de apa să se mențină timp de câteva decenii cel puțin.

Locația proiectului de forare a puțului de apă este determinată de câțiva factori diferiți și necesită o mulțime de expertiză pentru a determina unde să se efectueze forarea.

Nu oricine poate efectua servicii profesionale de forare a puțurilor de apă . Trebuie să fii instruit cum să faci acest job, trebuie să ai echipamentul potrivit pentru a face acest lucru și trebuie să ai anumite licențe pentru a-ți face treaba legal.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.