Motivele pentru care apartamentele cu 3 camere sunt preferate de proprietarii din Romania

226
Publicitate

Motivele pentru care apartamentele cu 3 camere sunt preferate de proprietarii din RomaniaInera post-pandemie, proprietarii de case sunt din ce in ce mai inclinati spre apartamente cu 3 camere. Chiar si cei care au considerat un apartament cu 1 dormitor mult mai bun, acum isi intind de bunavoie bugetul pentru a alege un apartament cu 3 camere in PresidentResidence.ro.

Chiar daca alegerea unei locuinte inseamna gasirea unei locatii mai accesibile, apartamentele cu 3 camere sunt preferate de catre cumparatorii de apartamente din Romania.

Publicitate

De exemplu, daca primesti un apartament cu 2 camere inntr-o locatie mai accesibila la pretul de 100.000 de euro si un apartament de 3 camere intr-o locatie mai putin accesibila, la acelasi pret, atunci cineva este cu siguranta tentat aleaga un apartament mai mare. In epoca post-pandemie, locatia nu mai este criteriul predominant pentru cumpararea unui apartament.

Dupa pandemie, spatiul unui apartament devine foarte valoros, deoarece oamenii pot acorda mai multa atentie ingrijirii acestuia. Miscarea restrictionata a dat un nou sens spatiului din apartament. Dupa revenirea la normalitate in 2022, cumparatorii de apartamente vor mai mult spatiu sub propriul acoperis. Cererea de balcoane si spatii de dormit mai mari sau camere speciale pentru locul de munca, a crescut. Cumparatorii de locuinte doresc mai mult spatiu atat pentru munca, cat si pentru studiul de acasa pentru copiii lor. O casa nu mai este privita precum un loc de tranzit pentru ca cineva sa-si petreaca noaptea acolo si sa se intoarca la munca de rutina in afara casei.

Este mai usor sa te muti intr-un apartament cu 3 camere care masoara peste 100 mp si sa te simti in largul tau pentru obiectivele familiale pe termen scurt si pe termen lung.

Cu un apartament cu 2 camere, uneori proprietarii se gandesc sa-l vanda si sa cumpere un apartament cu 2 camere atunci cand copiii cresc. Acest lucru se intampla mai des artunci cand ai 2 copii. Pentru proprietarii de case cu doi copii, nevoile copiilor in crestere sunt satisfacute cu doua incaperi suplimentare pe langa dormitorul matrimonial. Pe masura ce copiii cresc, ei cauta si nevoia de intimitate pentru ei insisi, fie ca este vorba de studii sau de divertisment. Un apartament cu 3 dormitoare ofera flexibilitatea de a va ajuta sa va cazati parintii atunci cand au nevoie de copiii lor.

Cele 3 camere sunt cel mai usor de inchiriat deoarece se pot adaposti usor chiar si o familie mare de 6 membri. De exemplu, un dormitor pentru parinti, unul pentru 2 baieti si unul pentru 2 fete. De asemenea, 3 dormitoare iti permit sa ai o camera suplimentara ca spatiu de birou daca ai nevoie spatiu de lucru de acasa; 2 camere nu permit flexibilitate pentru oaspeti sau birou, mai ales cu 2 copii. Cu 3 camere, apa, electricitatea si intretinerea sunt, de asemenea, destul de usor de gestionat.

Doua dormitoare devin dificile atunci cand cineva vrea sa va viziteze casa. In Romania, ca oaspetii sa vina este o norma, si nici macar nu prea poti invita pe cineva daca nu ai un al 3 -lea dormitor (o camera de oaspeti), deoarece nu exista intimitate.

De ce nu este sanatos sa locuiesti intr-un spatiu extrem de mic

Exista tendinta celor care admira spatiile minuscule de a le romanticiza, postand, de exemplu, imagini cu case in miniatura cuibarite intr-o dantela de copaci si flori. „Acele case mici din mediul rural sunt inconjurate de natura”, a remarcat ea. „Nu este comparabil cu un apartament mic intr-o cladire mare, fara ferestre si inconjurat de gratii de securitate.”

Una dintre principalele preocupari legate de microunitati este viitorul rezidentilor : ce se intampla dupa ce locuitorul singur al unei case mici se casatoreste sau are copii? Daca nu reusesc sa gaseasca un spatiu mult mai mare, pe masura ce orasele devin mai aglomerate si mai scumpe, s-ar ca spatiul sa fie insuficient.

De asemenea, este destul de dificil sa determinati exact cand o resedinta incepe sa se simta aglomerata – si ce efect ar putea avea atunci cand o face. Ideea de „aglomerare” este partial constructie culturala: o persoana  este probabil sa gaseasca un spatiu mult mai aglomerat decat alta persoana in functie de locul in care se afla. Oamenii de nationalitati si medii diferite difera in ceea ce priveste dimensiunea spatiului pe care o considera neplacuta.

Cu toate acestea, exista unele cercetari care sugereaza ca punerea oamenilor in situatii de viata extreme le poate afecta bunastarea. Aglomerarea locuintelor la adulti a fost legata de retragerea sociala, stresul si agresivitatea. Cercetari recente sugereaza, de asemenea, ca ar putea exista un efect de scurgere pentru copiii crescuti in aceste spatii, carora, teoretic, le-ar putea fi dificil sa gaseasca un spatiu linistit si privat pentru a citi si a-si finaliza temele scolare.

Analiza datelor din SUA efectuata de doi profesori de la Universitatea Syracuse a constatat ca copiii care au petrecut liceul in gospodarii aglomerate – definite in studiu ca o casa cu mai multi membri ai familiei decat camere – au avut o probabiitate mai mica sa absolve liceul si sa finalizeze facultatea pana la varsta de 25 de ani. controlat pentru factorii socioeconomici, sugerand ca lipsa spatiului a avut un efect izolat. Aglomerarea gospodariei in timpul anilor de liceu este un motor al inegalitatii cumulate pe parcursul vietii, au scris autorii studiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.