Polistiren extrudat – informatii, calitati si utilizari

929
Publicitate

Cum se realizeaza polistirenul extrudat?

Polistirenul extrudat este practic o spuma rigida care are o structura celulara inchisa. Acest material se produce cu ajutorul unor masini de extrudare. In aceste masini de extrudare, materialul este topid si amestecat cu o serie de angeti de expandare, iar astfel se formeaza o spuma omogena care este scoasa afara si care este practic materialul final care are o forma plata si grosimi diverse. Apoi, panoul realizat este racit si taiat dimensiunile dorite, urmand ca apoi sa fie prelucrat mecanim pe canturi.

Publicitate

Ce avantaje ofera utilizarea de polistiren extrudat?

Stim cu totii, ca polistirenul extrudat este utilizat pentru utilizarea anumitor suprafete. Mai jos, regasiti principalele avantaje pe care utilizarea acestui material le ofera.

  • Are o rezistenta mecanica ridicata
  • Abosorbtia de apa este destul de mica si implicit polistirenul extrudat este rezistent la umiditate
  • Detine o rezistenta ridicata la ciclurile inghet-dezghet, dar si termica
  • Este bun material care contribuie la economisirea energiei electrice si imbunatateste considerabil confortul termica al constructiilor in care este utilizat
  • Are o greutate redusa, iar astfel nu incarca deloc elementele structurale
  • Nu miscsoreaza deloc spatiile locuibile si utile
  • Este un material prietenos cu mediul inconjurator fiind realizat din materiale 100% reciclabile
  • Poate fi utilizat pana la temperaturi de maxim 70 de grade Celsius
  • Se monteaza destul de usor si nu necesita calificari speciale

Ce zone se pot izola utilizand polistiren extrudat?

Polistirenul extrudat se utilizeaza pentru izolarea mai multor suprafete si anume: elemente de structura care sunt expuse la umiditate ridicata, fundatiilor si peretilor din subsol, pardoselilor atat interioare, cat si exterioare, fatadelor cladirilor, peretilor interiori, acoperisurilor, grinzilor, spatiilor frigorifice si asa mai departe.

Elemente care se izoleaza cu ajutorul acestui material sunt foarte multe datorita faptului ca acesta ofera o foarte multe avantaje.

Suprafata pe care urmeaza sa fie montat acest material trebuie curatata, uscata, fara praf si degresata, daca este cazul, pentru a evident substantele care pot reduce aderenta. In cazul in care suprafata respectiva are anumite neuniformitati de 5-10 mm este recomandata aplicarea unei tencuieli pentru a indrepta suprafata, urmad ca apoi polistirenul extrudat sa fie montat.

Polistirenul extrudat se comercializeaza pe urmatorul site https://mesterumanole.ro/materiale-de-constructii/termoizolatii/polistiren-extrudat sub forma de pachete pe care sunt trecute toate caracteristicile. Aceste caracteristici contin urmatoarele informatii: numarul de placi, rezistenta termica, suprafata care se poate acoperi cu pachetul respectiv, grosimea panourilor si asa mai departe.

In concluzie, putem spune ca acest material este unul foarte eficient si care isi gaseste utilizari intr-o varietate de elemente din domeniul constructiilor.

polistiren extrudat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.