O pictura pe numere iti poate oferi multa placere si lumineaza mai mult de o seara.
Dar pentru a evita problemele, merita sa stii cateva sfaturi simple:
- Pregateste zona pentru picturi pe numere
Este recomandat sa pregatesti pentru aceasta o masa plata si curata, la care sa te poti aeza confortabil. Poti iesi din situatie cu un sevalet, dar va trebui sa investesti in el.
- Iluminarea
Este foarte important ca iluminarea sa fie nu numai buna, dar foarte buna. Daca lumina de deasupra capului nu este suficienta, ai grija de iluminarea suplimentara.
- Apa
Un pahar cu apa curata il vei tine aproape, si in el iti vei spala periile. Este foarte important sa faci acest lucru de fiecare data cand schimbi culoarea, precum si dupa ce ai terminat de vopsit.
- O carpa curata
Dupa ce ai spalat pensula, trebuie sa o stergi neaparat pentru a nu turna excesul de apa pe desen sau in vopsea.
Acesta este tot ce ai nevoie pentru a lucra cu tablouri pe numere, cu exceptia timpului liber si a dorintei, desigur.
- Ai grija la vopsele
Vopselele se usuca rapid. Foarte rapid! Ele pot fi diluate cu apa plata sau cu un lichid special, dar numai cand sunt complet uscate. Prin urmare, dupa munca, verifica daca toate recipientele daca sunt bine inchise.
Pentru a dilua vopselele, adauga putina apa in recipient si amesteca vopseaua pana se omogenizeaza complet. Acest lucru se poate face cu un betisor de lemn, un chibrit, scobitoare sau o perie veche. Trebuie sa adaugi apa literalmente picatura cu picatura, altfel poti exagera si face vopseaua prea lichida.
Nu este foarte convenabil sa-ti asumi riscuri cu o vopsea groasa. Nu se potriveste bine, nu acopera toate neregulile panzei, lasand puncte albe si picteaza neuniform conturul. Pentru a determina consistenta optima a vopselei, merita sa experimentezi putin, adaugand apa picatura cu picatura.
Daca ai pictat peste un fragment si ai iesit din contur, nu iti face griji, vopselele acrilice se suprapun bine una pe cealalta si poti picta cu usurinta peste o „greseala”.
Cel mai bine este sa pictezi dupa culoare: mai intai, toate fragmentele marcate cu unu, apoi – cu doi si asa mai departe. Datorita acestui lucru, vei putea dilua vopseaua si vopsi cu ea o data, si mai rar sa speli peria. Dar aceasta nu este o regula stricta, daca doresti, mai intai poti colora unele elemente individuale pentru a vedea cum arata.
Chiar daca vopsesti cu aceeasi culoare, pensula trebuie spalata din cand in cand, sau cel putin trebuie indepartata vopseaua acumulata pe ea cu o carpa umeda. In caz contrar, iti va fi dificil sa trasezi linii subtiri.
– Nu lasa accesoriile la indemana
Cand termini de lucru, este indicat sa ascunzi toate accesoriile, mai ales daca acasa ai animale de companie sau copii mici.
– Prelucreaza pictura
Dupa terminarea lucrarii, o poti prelucra cu un lac de finisare special, care va adauga profunzime imaginii si o va proteja. Nu exista lac in set, acesta poate fi achizitionat separat in orice magazin cu produse pentru creativitate.
– Acum poti cumpara un cadru
Desigur, poza poate fi expusa doar asa cum este, dar va arata neterminata. Un cadru selectat corect ii va permite sa se potriveasca perfect in interior.
Acum poti admira pictura ori de cate ori ai chef, sau o poti darui cuiva drag ca amintire.
Pictura pe numere este o modalitate simpla si interesanta de a crea o mica fereastra catre o alta lume pe cont propriu, fara pregatire si cea mai mica abilitate!