Ai optat pentru certificare iso 14001? Iata ce trebuie sa stii

17
Publicitatelibris.ro

ISO 14001 este un standard international de management al mediului, care stabileste cerintele pentru un sistem de management al mediului (EMS) eficient. Acesta ajuta organizatiile sa isi identifice, sa isi evalueze si sa isi gestioneze impactul asupra mediului, precum si sa isi indeplineasca obligatiile legale si sa imbunatateasca continuu performantele de mediu.

certificare iso 14001Certificare ISO 14001 este un proces prin care o organizatie isi confirma conformitatea cu standardele de management al mediului din cadrul ISO 14001. Aceasta poate fi acordata de catre o organizatie de certificare independenta, care va evalua sistemul de management al mediului al organizatiei si va verifica daca acesta respecta cerintele standardului ISO 14001.

Publicitateperfect-tour.eu

Pentru a obtine certificarea ISO 14001, o organizatie trebuie sa parcurga urmatorii pasi:

Dezvoltarea unui sistem de management al mediului conform standardului ISO 14001: Aceasta implica dezvoltarea unei politici de mediu, identificarea aspectelor si impacturilor asupra mediului, stabilirea obiectivelor si a planurilor de actiune pentru reducerea impactului asupra mediului, precum si stabilirea unui sistem de monitorizare si evaluare a performantelor de mediu.

Implementarea sistemului de management al mediului: Acesta implica implementarea planurilor de actiune, instruirea personalului, precum si documentarea tuturor procedurilor si politicilor de mediu.

Audit intern: Organizatia trebuie sa efectueze un audit intern pentru a evalua eficacitatea sistemului de management al mediului si pentru a identifica orice neconformitati cu standardul ISO 14001.

Audit extern: Organizatia trebuie sa angajeze o organizatie de certificare independenta, care va evalua sistemul de management al mediului si va verifica conformitatea cu standardul ISO 14001.

Intretinerea certificarii: Pentru a mentine certificarea ISO 14001, organizatia trebuie sa indeplineasca cerintele standardului ISO 14001

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.