Analizeaza situatia companiei cu ajutorul unui curs de auditor intern

282

Importanta unui curs de auditor intern si rolul functiei

Conceptul de auditare se refera, in mare parte la analizarea amanuntita a companiei in care persoana, care ocupa functia de auditor intern, isi desfasoara activitatea.

Principala acticitate a acestuia este sa verifice maniera in care datele cu caracter personal sunt procesate. De altfel, in cadrul unui curs de auditor intern veti intelege si temeiul identificat in vederea colectarii.

Si, nu in ultimul rand, in urma finalizarii oricarui curs de auditor extern sau intern, veti putea controla cu usurinta departamentele care se ocupa de procesarea datelor personale.

Pentru a ajunge sa ocupati un astfel de post trebuie sa intelegeti cel mai important lucru. Această activitate este mai mult decat esentiala in asa numita etapa preliminară. Si mai important decat atat, urmarea unui curs de auditor intern este chiar obligatorie. De ce?Pentru a intelege care este impactul noului Regulament European in raport cu compania in care va desfasurati activitatea.

Metodologia pentru un curs de auditor extern

In ceea ce priveste metodologia, auditarea este realizata intr-o maniera duala. Vorbim de un mod static si unul dinamic.

Partea statica a unui curs de auditor extern va va pregati pentru identificarea politicilor, dar si a procedurilor care sunt deja existente. In aceeasi ordine de idei, aceasta parte presupune stabilirea conformitatii din curenta perspectiva.

Pe de alta partea, insa, partea dinamică inseamna verificarea in concret. Mai exact, aceasta parte tine mai mult de urmarea unui curs de auditor intern. Se leaga, cu precadere, de managementul companiei. Vorbim despre modalitatile prin care datele cu caracter personal sunt procesate in interiorul societatii comerciale.

Acest lucru este posibil doar prin deplasarea unui agent specializat la sediu. In urma absolvirii unui curs de auditor intern, persoana numita in functie, ulterior poate observa procesele zilnice. Incepe, inițial, de la nivelul managerial, urmand ca mai apoi sa isi poate desfasura activitatea la nivelul oricarui departament din companie.

Scopul unui curs de auditor intern

Scopul este unul clar si precis. In urma parcurgerii unui curs de auditor intern, respectiva persoana are rolul de a identifica riscurile ce tin de procesele interne ale companiei. Totodata, si stabilirea unor deadline-uri de editare a ariilor ce necesită modificari in vederea evaluarii costurilor necesare.

Prin urmare, datele cu caracter personal trebuie sa fie identificate, iar rolul acesta ii revine doar persoanei competente care a absolvit un curs de auditor intern. Astfel, aceasta va stabili traseul, metodologia in vederea obtinerii, temeiul juridic si implicit modalitatea de transmitere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.