Utilizarea energiei electrice a unui aparat de aer condiționat

229

Un aparat de climatizare central este utilizat într-o casă pentru a asigura răcirea prin circularea aerului rece prin conducte de la o unitate de climatizare situată în mod obișnuit în afara casei.

Energia consumata de un  aparat de aer conditionat inverter Hyundai  depinde în mare măsură de climatul din regiune; de exemplu un aparat de climatizare non inverter va funcționa între 3 și 7 luni ale anului, în funcție de temperatura exterioară.

Un sistem de climatizare va avea nevoie de 3000 până la 5000 de watț de putere în fiecare oră pentru aproximativ 9 ore pe zi în timpul lunilor mai calde.

 

Pentru a economisi energie cu aer condiționat, singura metodă reală este de a crește temperatura locuinței dvs. Stați la racoare si optati pentru dușuri reci sau folosiți ventilatoare mici portabile. Dacă locuiți într-un climat cald, costurile de răcire pot fi semnificative, în jur de 70% din factura dvs. de energie electrică.

 

Investiția într-o unitate de climatizare eficientă din punct de vedere energetic, potrivită exact pentru dimensiunea casei dv.  ar fi ideală.

Pentru a îmbunătăți performanța aerului, asigurați-vă că eliminați orice resturi, frunze sau obstacole în jurul unității  externe a aparatului de aer conditionat pentru a obține un flux mai bun și mai eficient de aer.

Unitatea interna trebuie de asemenea curatata si lasata neacoperita.

Filtrele se pot spala cu solutii personalizate si profesionale recomandate de producatorii aparatului.

Este recomandat sa apelati periodic la companii care se ocupa cu intretinerea sisemelor de climatizare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.