Cum funcționează de fapt o imprimantă laser

308

 

Când imprimați ceva, computerul trimite un pachet vast de date (de obicei câteva megaocteți sau milioane de caractere) la imprimanta dvs. laser. Un fascicul laser actioneaza asupra unui tambur în interiorul imprimantei, construind un model de electricitate statică. Electricitatea statică atrage pe pagină un tip de cerneală pulbere numită toner. În cele din urmă, ca într-un fotocopiator, o unitate de fuziune leagă tonerul de hârtie.

Etapele imprimarii:

 

  1. Milioane de octeți (caractere) de date în imprimanta laser color atasata unui computer.
  2. Un circuit electronic în imprimantă (în mod eficient, un mic computer în sine) se ocupa de interpretarea datelor primite.
  3. Tamburul fotoreceptorului este incarcat cu o sarcina pozitiva raspandita uniform pe toata suprafata sa.
  4. În același timp, circuitul activează laserul pentru a desena imaginea paginii pe tambur. Fasciculul laser nu se mișcă de fapt: se învârte de pe o oglindă care o scanează peste tambur. În cazul în care fasciculul laser lovește tamburul, acesta șterge încărcarea pozitivă care există și creează în schimb o zonă de încărcare negativă. Treptat, o imagine a întregii pagini se bazează pe tambur: în cazul în care pagina ar trebui să fie albă, există zone cu o încărcătură pozitivă; în cazul în care pagina ar trebui să fie neagra, există zone de încărcare negativă.
  5. Un cilindru de cerneală care atinge tamburul fotoreceptorului îl acoperă cu particule mici de cerneală pulverizată (toner). Tonerul a primit o încărcătură electrică pozitivă, astfel încât acesta se lipsește de părțile tamburului fotoreceptor care au o încărcătură negativă (amintiți-vă că încărcăturile electrice opuse atrag în același mod în care atrag partile opuse ale unui magnet). Nu există cerneală care să atragă părțile tamburului care au o încărcătură pozitivă. O imagine cu cerneală a paginii se construiește pe tambur.
  6. foaie de hârtie dintr-un sertar de pe cealaltă parte a imprimantei se alimentează spre tambur. Pe măsură ce se mișcă, hârtia are o încărcătură electrică pozitivă puternică de un alt fir de corona.
  7. Când hârtia se mișcă lângă tambur, încărcarea sa pozitivă atrage particulele de toner încărcate negativ de la tambur. Imaginea este transferată de pe cilindru pe hârtie, însă, pentru moment, particulele de toner se sprijină ușor pe suprafața hârtiei.
  8. Hârtia incandescentă trece prin două role calde (unitatea de fuziune). Căldura și presiunea de la rolele fuzionează permanent particulele de toner în fibrele hârtiei.
  9. Imprimarea iese din partea copiatorului. Datorită unității de fuziune, hârtia este încă caldă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.