Apple ar putea întrerupe actualul MacBook Pro 13 odată cu sosirea MacBook Pro 14, reproiectat cu cip M1X

173
Publicitate

Când în noiembrie anul trecut Apple a lansat primul său cip M1 cu MacBook Air, MacBook Pro 13 și un Mac Mini, primul lucru care le-a venit în minte utilizatorilor a fost teama că ar putea ajunge la un preț exorbitant, ceva care prin strategie sau prin simple ajustări, din fericire, nu s-au întâmplat, lăsând o medie de 300 USD mai ieftină decât orice Mac cu Intel.

Acum că sunt așteptate două MacBook Pro noi de 14 și respectiv 16 inci și cu același procesor M1X (numele nu este încă oficial) diferențele se vor concentra pe GPU, dar conform rapoartelor, problema nu va fi asta, ci prețul. Leakerul Dylandkt de pe Twitter se așteaptă la o creștere notabilă a prețului lui MacBook Pro de 14 inci față de MacBook Pro 13.

Publicitate

În SUA, prețul de bază al MacBook Pro 13 M1 începe de la 1.299 USD, iar MacBook Pro de 16 inci în SUA începe de la 2.399 USD. Dacă prețul MacBook Pro 13 rămâne în partea inferioară a portofoliului, ar putea lăsa o marjă foarte mică pentru cei care vor să upgradeze la o opțiune de 14 inci, cu procesor și ecran noi, cu excepția cazului în care Apple decide să-l scoată de pe piață, lucru care nu ar fi atât de exagerat.

MacBook Pro 13 este încă disponibil pe piață și este o opțiune foarte bună pentru cei care caută un laptop foarte performant, dar ultra portabil. Aceste noi modele, cu procesor M1, a fost lansat în noiembrie 2020. Aceste noi procesoare au schimbat complet modul în care funcționează laptopurile Apple, fâcându-le mult mai eficiente și performante. Cipurile M1 sunt mult mai rapide și au 8 nuclee, 4 dintre ele fiind high-efficiency, iar 4 fiind high-performance. Și GPU-ul are tot 8 nuclee. Comparativ cu modelele mai vechi de MacBook Pro, CPU-ul noilor MacBook Pro este cu până la 2.8 ori mai rapid, iar GPU-ul este cu până la 5 ori mai rapid.

Sarcinile de învățare automată care utilizează Neural Engine sunt de până la 11 ori mai rapide, făcând MacBook Pro 13 mai rapid la funcții bazate pe ML, cum ar fi recunoașterea feței și detectarea obiectelor. Cu un nou controler de stocare, SSD-ul este de până la 2 ori mai rapid, iar M1 MacBook Pro poate fi configurat cu până la 2TB de stocare. Apple a introdus un nou sistem de răcire activ în M1 MacBook Pro pentru a crește performanța procesorului, asigurând în același timp o funcționare silențioasă.

La fel ca și în cazul modelelor anterioare de MacBook Pro 13 de pe Emag, de nivel de intrare, memoria RAM atinge maxim 16 GB, dar modelele de ultimă generație care continuă să aibă cipuri Intel sunt configurabile cu până la 32 GB RAM. Durata de viață a bateriei la modelele M1 MacBook Pro este mult îmbunătățită, oferind până la 17 ore de navigare pe web și până la 20 de ore de redare video în aplicația Apple TV.

Indiferent, MacBook Pro 13 încă este o opțiune bună de laptop în care merită să investiți. Iar dacă Apple se decide să întrerupă producția și comercializarea, puteți opta pentru MacBook Pro 14.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.