Asfaltarea curtii, o solutie ieftina si eficienta

3

Asfaltarea curtii, o solutie ieftina si eficienta 4

Toata lumea viseaza la o curte frumoasa si ingrijita, in care sa se poata bucura de aer curat, de gradinarit si de relaxare. O curte nu inseamna doar verdeata, insa. Atunci cand amenajezi spatiul exterior al unei case trebuie sa ai in vedere si realizarea unor alei de acces sau a unor zone pentru parcarea vehiculelor.

Exista o multime de solutii pentru realizarea aleilor si a zonelor de parcare, insa procesul de asfaltare curte este din ce in ce mai apreciat.

Desi asfaltul este folosit cel mai adesea pentru realizarea strazilor, acesta poate sa fie o solutie excelenta pentru asfaltarea cailor de acces din curte si a parcarilor. Motivele sunt considerabile:

  • Este foarte usor de aplicat si poate sa fie folosit imediat ce a fost aplicat;
  • Arata foarte bine. Multumita diversilor aditivi care pot fi pusi in amestecul asfaltic, stratul de asfalt poate avea diverse culori, in asa fel incat sa se integreze foarte bine in aspectul general al curtii;
  • Poate sa fie aplicat pe majoritatea suprafetelor, fara a necesita un proces complex de aranjare a terenului;
  • In cazul in care se strica poate sa fie reparat cu usurinta, chiar si in regie proprie;
  • Este usor de turnat, atat manual, cat si mecanizat;
  • Este ieftin. In general, costul unui metru patrat de asfalt este de aproximativ 50 de lei. Acest cost il face una dintre cele mai accesibile solutii de pavare a curtii.
  • Poate fi imbinat si cu alte materiale de pavaj, in asa fel incat impactul estetic final sa fie unul deosebit.

Care sunt spatiile in care asfaltul poate sa fie turnat?

Asfaltul este potrivit in orice curte, indiferent de destinatia pe care o are aceasta. Poate sa fie folosit in curtile in care se parcheaza vehicule mici sau mari, poate sa fie folosit pentru aleile pietonale de acces sau pentru realizarea unor platforme de depozitare temporara. De asemenea, asfaltul este ideal pentru realizarea unor planuri inclinate de intrare in cladiri.

Este foarte importanta alegerea asfaltului potrivit

In functie de destinatie, asfaltul poate sa aiba o compozitie diferita. Mixtura asfaltica contine smoala, pietris, var si nisip, insa acestea pot avea concentratii diferite in functie de modul in care va fi exploatat stratul turnat. Pe piata vei putea gasi 3 tipuri principale de asfalt: BA8 – destinat traficului usor, pietonal, BA16 – destinat traficului auto usor ( parcari sau aleile de pe langa casa), BA25 – Destinat traficului greu.

Daca este ales corect, asfaltul poate sa fie exploatat cu usurinta pe termen lung, fara a avea nevoie de intretinere si de cheltuieli de exploatare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.