Beton sau pavele – care este cel mai potrivit material pentru căile de acces?

196
Publicitate

Aleea de acces este primul aspect pe care oamenii îl observă atunci când vă vizitează. O alee are puterea de a oferi personalitate unei case, mai ales că există numeroase materiale de construcție, de la pietriș, asfalt și până la pavele.

Indiferent de materialul pe care îl veți alege, este esențial să efectuați toate acele lucrări de întreținere și reparații, care previn extinderea fisurilor și crăpăturilor. 

Publicitate

Betonul – cât de potrivit este pentru căile de acces?

Deși betonul este durabil și este clasificat ca un bun material de construcție, nu este cea mai bună alegere pentru construirea căilor de acces. Este poros, favorizând depozitarea apei în crăpături. De asemenea, la un moment dat, vor apărea probleme de colorare și de formare a mucegaiului, făcându-l neplăcut din punct de vedere vizual, dar și periculos. Înlocuirea betonului cu asfalt este o practică obișnuită și ideală de construcție. O echipă de profesioniști poate utiliza echipamente performante și un vibrator beton pentru a îndepărta betonul, urmând să îl înlocuiască cu asfalt. Asfaltul este mai ieftin și mai durabil în comparație cu betonul, asta însemnând că poate dura între 12 și 35 de ani, în funcție de diferiți factori, cum ar fi clima, întreținerea, instalarea, utilizarea, și așa mai departe. Pentru că asfaltul este negru, complimentează majoritatea caselor. Totuși, are potențialul de a se deteriora din cauza căldurii extreme și a fluctuației de temperatură, fiind necesare lucrări frecvente de îngrijire, dar și etanșarea periodică. 

Pavele – ce beneficii oferă?

Pavelele oferă un aspect unic și sofisticat. Pavelele nu trebuie neapărat să fie cumpărate din magazin și nici nu trebuie să folosiți doar plăci naturale de piatră. Puteți fabrica propriile pavele cu ciment și nisip. Vor arăta la fel de scumpe, dar vor fi mult mai accesibile. Va trebui să apelați la o echipă de specialiști pentru montarea pavelelor, deoarece va deține toate echipamentele necesare, de la lopată, dispozitiv de tăiere, o bormasina Makita și până la ciocan, roabă și compactor. Aceste echipamente sunt cu atât mai necesare dacă tot acum doriți să puneți la punct și garajul, lucru pe care îl fac majoritatea proprietarilor atunci când se ocupă de exteriorul casei. Totuși, este foarte ușor să întrețineți și să reparați pavelele. Nu sunt atât de vulnerabile la crăpături și chiar dacă suferă daune semnificative, trebuie doar să înlocuiți piatra deteriorată cu una nouă în loc să înlocuiți întreaga cale de acces. Dacă doriți să adăugați puțină clasă căilor de acces, atunci pavelele reprezintă cea mai modernă opțiune. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.