Sfaturi utile pentru alegerea si intretinerea hidroforului

614
Publicitate

Hidroforul reprezinta una dintre cele mai bune solutii atunci cand vine vorba de realizarea unui sistem de irigatii, pentru cei care nu avem acces la un sistem centralizat de furnizare a apei.

In prezent, piata pune la dispozitie o gama destul de larga de hidrofoare, insa pentru alegerea celui mai potrivit in functie de nevoile noastre, este necesar sa ne raportam la cateva aspect esentiale. Pentru identificarea lor, specialistii de la Bricolaj Market vin in ajutor.

Publicitate

Criterii pentru alegerea unui hidrofor

In primul rand, o importanta deosebita o reprezinta nivelul de debit al apei. Asadar, atunci cand este necesar pentru extragerea unui debit mic de apa, hidrofoarele cu pompa periferica sunt o solutie demna de luat in seama, insa in cazul unei utilizari a apei pe o spurafata mai mare, cum sunt de pilda irigatiile, hidroforul va avea nevoie de o pompa automorsata.

In vederea asigurarii unui grad de functionare cat mai ridicat, este recomandata montarea in apropierea unei fantani ori a unei camera tehnice corect izolate. De asemenea, un alt criteriu important de luat in considerare privitor la alegerea unui hidrofor este constituit de adancimea de aspiratie, precum si de inaltimea de refulare, care se refera la inaltimea la care apa va putea fi pompata.

Nu mai putin importanta este si sursa de alimentare, luandu-se in considerare ca in cadrul celor mai multe gospodarii se gasesc 230 V, unele hidrofoare realizate in baza unui sistem profesional pot avea nevoie de tensiuni de 380 V.

Este esential de stabilit inca de la inceput care sunt cerintele tale in raport cu functionalitatea unui hidrofor. Asadar, opteaza pentru hidroforul care se conformeaza acestor cerinte, astfel incat sa nu se ajunga ulterior la o intrerupere si o repornire frecventa a hidroforului, pentru ca se va reduce semnificativ viata acestuia. O cauza frecventa poate fi redata de presiunea scazuta la nivelul circuitului.

Hidroforul va trebui ferit de temperaturile foarte joase, de inghet, precum si de radiatia solara. Varianta cea mai accesibila este adapostirea lui intr-o camera tehnica.

 

In cadrul paginii online https://www.bricolajmarket.ro vei gasi toate produsele de care ai nevoie si tipul de hidrofor care sa se conformeze cerintelor si nevoilor casei tale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.