Amenda pentru neplata taxei de pod Fetesti – Cernavoda: cat costa, unde platesti si cum sa o eviti

1245
Publicitate

Circulatia pe podul peste Dunare de pe Autostrada Soarelui, fara a achita taxa de pod Fetesti – Cernavoda, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda. Valoarea acesteia este stabilita in functie de tipul autovehiculului, dupa cum urmeaza:

– intre 130 de Lei si 260 de Lei pentru vehicule rutiere de transport persoane cu cel mult 8+1 locuri pe scaune sau cu masa totala maxima autorizata mai mica sau egala cu 3,5 tone;

Publicitate

– intre 470 de Lei si 940 de Lei pentru vehiculele rutiere de transport persoane cu 9 pana la 23 de locuri pe scaune sau cu masa totala maxima autorizata de 3,5-12 tone;

– intre 640 de Lei si 1.280 de Lei pentru vehiculele rutiere de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune sau cu masa totala maxima autorizata mai mare de 12 tone si cu maximum 3 axe;

– intre 910 Lei si 1.820 de Lei pentru vehicule rutiere cu masa totala maxima autorizata mai mare de 12 tone si cu minimum 4 axe.

Sumele provenite din amenzile aplicate pentru lipsa platii taxei de pod Fetesti – Cernavoda constituie venit la bugetele locale, in cazul amenzilor aplicate persoanelor fizice, respectiv la bugetul de stat, in cazul celor aplicate persoanelor juridice.

Amenzile care se cuvin bugetelor locale se achita in conturile deschise la administratiile publice locale, la alte institutii abilitate sa administreze veniturile bugetelor locale sau prin mijloacele de plata online administrate, autorizate si acceptate de administratiile publice locale.

Amenzile care se cuvin bugetului de stat se achita in conturile deschise la unitatile Trezoreriei Statului, la institutiile autorizate de acestea sa incaseze amenzile sau prin mijloacele de plata online acceptate de Trezorerie.

Desi plata amenzii pentru neachitarea taxei de pod Fetesti – Cernavoda se poate efectua in conturile deschise la oricare din administratiile publice din Romania, indiferent de cetatenia, domiciliul sau resedinta contravenientului, este indicat ca aceasta sa se efectueze in conturile administratiei publice locale unde isi are domiciliul persoana fizica.

Taxadepod.ro, cea mai rapida si sigura metoda de a plati taxa de pod Fetesti – Cernavoda

Ca sa nu ajungi in situatiile descrise mai sus, trebuie sa achiti taxa de pod Fetesti – Cernavoda, iar cea mai rapida si sigura metoda de a face acest lucru este online, pe site-ul taxadepod.ro, autorizat de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Tot ce trebuie sa faci este sa intri pe site si sa bifezi urmatorii pasi:

sa alegi metoda optima de plata: prin transfer bancar (ordin de plata/cash la banca) sau prin card bancar;

sa introduci datele tale: detaliile de facturare (persoana fizica/juridica, adresa), detaliile autovehiculului (insemnul de stat, numarul de inmatriculare, seria de sasiu), detaliile clientului (nume, prenume, numar de telefon, adresa de e-mail);

sa bifezi casuta “Accept termeni si conditii” si sa apesi “Plateste”.

Serviciile oferite de taxadepod.ro catre companiile private sau de stat atat din Romania, cat si din strainatate sunt 100% gratuite, fara taxe suplimentare. Tariful peajului include TVA si livrarea gratuita prin e-mail.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.