Cum să treci mai ușor în cazul unui deces în familie

621
Publicitate

Moartea, fie că este previzibilă sau bruscă, este întotdeauna nedreaptă. Este nedrept față de persoana care a murit și nedrept pentru toți cei lăsați în urmă. Dacă reușești să te vindeci după moartea unei persoane dragi, poți spune că ai trecut prin cea mai dificilă experiență din întreaga viață. Chiar dacă îți va fi permanent dor de persoana iubită, există modalități de a-ți continua viața în prezent, în lumea celor vii, de a te gândi la viitor și de a-ți vindeca rănile sufletești.

Publicitate
  1. Este normal să te doară

Durerea simțită atunci când pierzi un membru al familiei este foarte puternică. Cu toate acestea, trebuie să înveți să o controlezi și să încerci să te obișnuiești durerea pentru a te putea vindeca și a merge mai departe.

Încearcă să te împotrivești nevoii de a muri, de a vrea ca totul să se termine sau de a te preface că persoana iubită nu a murit. Nu trebuie să negi că ți s-a întâmplat ceva rău și că ești rănit. Tristețea este sănătoasă și nu este un semn de slăbiciune.

  1. Așteaptă-te să experimentezi cele 5 etape ale durerii

Fiecare om trece diferit prin aceste perioade, însă unii oameni trec prin anumite momente în comun. Etapele durerii nu sunt susținute de toți psihologii, dar studiile recente arată că acestea există și pot fi regăsite la toți oamenii mai mult sau mai puțin.

Dacă știi că urmează să treci printr-o perioadă grea și știi oarecum ce te așteaptă acest lucru te va ajuta. Nu îți va elimina durerea, dar te poate pregăti pentru ceea ce va urma. Totodată, în astfel de momente este necesar să apelezi la o firmă de servicii funerare, pentru că nu vei reuși să te aduni într-atât încât să reușești să planifici totul de unul singur.

  1. Pregătește-te de negare sau necredință

Imediat după ce pierzi o persoană dragă, e posibil să te simți oarecum amorțit. E posibil să nu poți crede că persoana pe care o iubești e într-adevăr moartă. Acest lucru se întâmplă deseori persoanelor care suferă pierderea bruscă a unei ființe dragi.

Din cauza acestei neîncrederi, e posibil să nu poți plânge sau să manifești prea multă emoție. Acesta nu este un semn că nu îți pasă! Din contra, e un semn că îți pasă foarte mult.

Negarea te poate ajuta să treci peste primele zile ale durerii, dar de cele mai multe ori înmormântarea face ca totul să pară real și atunci emoțiile vor izbucni. De aceea este bine să te pregătești din timp pentru ceea ce urmează, în cazul în care e previzibil.

 

 

 

  1. Învață să accepți moartea

Aceasta este ultima etapă a procesul de suferință și implică să înveți să trăiești fără persoana iubită. Chiar dacă vei simți mereu acel gol, trebuie să înveți să treci peste și să-ți formezi o viață fără acea persoană.

Un lucru important pe care ar trebui să ți-l amintești: Persoana dragă nu și-ar fi dorit ca tu să fii deprimat pentru totdeauna!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.