Care sunt beneficiile unor camere de supraveghere analogice

0
326

Camerele de supraveghere analogice sunt cea dintai tehnologie folosita pentru securitatea video. In prezent, acestea reprezinta solutii fiabile, usor de instalat si, nu in ultimul rand, accesibile in ceea ce priveste pretul. Evolutia tehnologiei a determinat aparitia camerelor de supraveghere analogice HD, care ofera toate beneficiile camerelor clasice, dar ofera imagini de o claritate net superioara.

Camerele de supraveghere analogice trimit un semnal video brut spre o unitate centrala, denumita DVR (Digital Video Recorder), care il proceseaza si il transforma in semnal digital. DVR-ul primeste semnalele de la camerele analogice, prin intermediul unor intrari video, le converteste si le compreseaza in format digital, apoi le stocheaza pe un hard-disk.

In cazul in care sunt conectate la intrarea RCA a unui televizor, camerele de supraveghere analogice pot functiona si independent, fara prezenta unui DVR. In acest caz, insa, imaginile nu pot fi inregistrate, ci pot fi doar vizualizate in timp real. In acelasi timp, exista si posibilitatea montarii folosind o placa de captura instalata pe un calculator, insa dezavantajul acestei metode este acela ca PC-ul trebuie tinut aprins continuu.

Prin urmare, utilizarea unui DVR ramane varianta ideala. DVR-ul este conceput special pentru supravegherea video, oferind stabilitate, fiabilitate, control si consumand mai putin decat un calculator. Pe scurt, modul de functionare a unui sistem format din DVR si camere supraveghere analogice este urmatorul:

– camerele sunt conectate direct la DVR;

– DVR-ul proceseaza semnalul primit de la camere si il afiseaza pe un monitor;

– DVR-ul poate fi conectat la internet, cu ajutorul unui router, iar imaginile pot fi accesate de oriunde, cu ajutorul unui smartphone, laptop, PC sau tableta.

Ce beneficii au camerele de supraveghere analogice

1. Pret scazut. Tinand cont de faptul ca tehnologia analogica este disponibila de peste 50 de ani, preturile acestor echipamente se afla in continua scadere.

2. Montare usoara. Instalarea unor camere de supraveghere analogice nu presupune o pregatire anterioara, putand fi efectuata de orice persoana cu un minim simt practic.

3. Eficienta. Daca ai la dispozitie un buget redus, dar trebuie sa instalezi rapid un sistem de securitate video, camerele de supraveghere analogice reprezinta solutia ideala pentru tine.

4. Vizualizarea imaginilor in timp real. Datorita fluxului continuu de la camere la DVR, imaginile sunt afisate in direct, fara intarzieri.

Daca vrei sa investesti intr-un sistem de camere de supraveghere analogice, trebuie sa stii ca rezolutia acestora nu este masurata in pixeli, ci in linii TV (TVL), iar calitatea imaginii afisate depinde de compatibilitatea dintre camere si DVR. Prin urmare, daca optezi pentru camere analogice HD, trebuie sa cumperi si un DVR de calitate.

La Seku.ro, magazin online de solutii de securitate, gasesti camere de supraveghere analogice cu urmatoarele specificatii:

– utilizare: interior, exterior;

– format: bullet, box, dome, speed dome;

– tip lentila: fixa, varifocala;

– numar senzori IR: intre 4 si 80;

– distanta IR: intre 10 si 150 de metri;

– brand: Bosch, Dahua, GuardView, HD VIEW, Hikvision, PXW, SAMSUNG, TVT.

Legat de DVR-urile din oferta Seku.ro, acestea provin de la Bosch, Dahua, GuardView, HD VIEW, U.Smart, Hikvision si TVT, suporta intre 4 si 32 de camere, intre 1 si 16 intrari audio, iar stocarea se face pe 1 pana la 8 HDD-uri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.