Calitatea hainelor de lucru se poate dovedi decisiva! Iata cum sa alegi corect!

191

haine_de_lucru

Indiferent de caracteristicile mediului de lucru, totalitatea pieselor vestimentare si accesoriilor care indeplinesc rolul de a oferi igiena si siguranta corespunzatoare la locul de munca se inscrie in categoria hainelor de lucru. In functie de domeniul de activitate si conditiile speciale din timpul activitatii profesionale, astazi ai acces la o gama deosebit de larga de haine de lucru, printre care si:

– salopete de lucru (pentru instalatori, personalul prezent pe santierele de constructii, electricieni, personalul responsabil de curatenie etc.);

– halate de lucru (bucatari, chimisti, maistri etc.);

– sorturi (pentru chelneri, patiseri, brutari, cofetari etc.);

– veste si geci de lucru (adesea prevazute cu elemente reflectorizante sau alt tip de elemente ce sporesc vizibilitatea, create pentru cei care lucreaza in domeniul transporturilor, depozite, santiere etc.);

– sepci si bonete (pentru personalul din industria alimentara, domeniul medical, curatenie).

Desi pot fi privite ca uniforme speciale, hainele de lucru enumerate mai sus se pot dovedi cu adevarat necesare pentru asigurarea conditiilor de igiena si siguranta a muncii impuse de legislatia in vigoare. Tocmai de aceea, fiecare angajator are obligatia de a pune la dispozitia personalului pe care il are in subordine haine de lucru care sa corespunda particularitatilor mediului in care angajatii isi desfasoara activitatea in fiecare zi.

Atunci cand ti-ai propus sa achizitionezi haine de lucru de calitate pentru echipa ta, trebuie sa stii ca acestea pot fi personalizate la comanda cu sigla firmei din care faci parte sau numele si functia persoanei care poarta respectivele piese vestimentare specifice. Iata, asadar, care sunt cele mai des intalnite variante de personalizare pentru uniforme si haine de lucru:

– Broderie. Desi aceasta este o metoda clasica, folosita de secole, broderia inca este printre cele mai bune metode de personalizare a hainelor de lucru. Aspectul premium de care te poti bucura in urma brodarii poate fi asociat cu o gama diversa de haine de lucru, care va include tricouri, pantaloni, jachete, hanorace, camasi, sepci, veste, sorturi, salopete, halate si alte articole vestimentare de uz profesional.

– Serigrafie. Aceasta tehnica de personalizare consta in aplicarea unor cerneluri speciale printr-un sablon de blocare si, prin folosirea unui ecran fin portat, se va obtine imprimarea unei imagini direct pe tesatura. Imaginea astfel obtinuta va corespunde ca rezolutie numarului de porturi din ecranul utilizat pentru masca.

– Transfer termic. Fiind deja o tehnica utilizata la scara larga, personalizarea hainelor de lucru si a altor articole vestimentare prin aceasta metoda presupune transferul unei imagini cu ajutorul unei folii speciale care este imprimata digital. Aceasta folie este apoi decupata cu ajutorul unui cutter-plotter si aplicata direct pe tesatura folosind o presa termica. Calitatea obtinuta in urma acestei tehnici de personalizare a articolelor textile este foarte buna, fapt datorat posibilitatii de a transfera imagini de o rezolutie foarte mare.

Evident, costurile de personalizare a hainelor de lucru vor fi diferite in functie de tehnica aleasa. Broderia este varianta mai costisitoare dintre cele enumerate mai sus, insa aceasta metoda asigura si cel mai inalt grad de calitate si durabilitate a detaliilor aplicate.

Daca vrei sa beneficiezi de preturi reduse, precum si de oferte personalizate in functie de nevoile pe care le are firma ta, poti alege sa colaborezi cu Protect Kronos, producator de echipamente de protectie, uniforme si haine de lucru cu peste 27 de ani de experienta in domeniu. Astfel, serviciile oferite de aceasta companie includ atat confectionarea hainelor, cat si personalizarea lor cu design-ul propus de client sau cu cel al propriului atelier de creatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.