Cel mai folosit suport de afișaj pentru ședințe, prezentări și conferințe

332

Există multe sisteme de prezentare utilizate pentru demonstrații, prelegeri, diverse evenimente corporate sau workshop-uri de de dezvoltare personală. Totuși, flipchart-ul rămâne în continuare vedeta.

Ce este un flipchart

Un flipchart este un suport de afișaj portabil, de dimensiuni mai mici decât un ecran de prezentare, montat pe un trepied fix sau mobil ce poate strânge după utilizare, motiv pentru care nu ocupă mult spațiu în cameră. El seamănă foarte mult cu un notebook supradimensionat.

Flipchart-ul este astăzi un element multifuncțional indispensabil pentru orice birou modern. Reprezintă și modalitatea cea mai răspândită de a prezenta informații scrise la prelegeri, seminarii și alte tipuri de evenimente,  deoarece este simplu de utilizat și are un cost convenabil, mult mai mic decât al altor sisteme de afișaj la modă.

AbsolutOffice.ro este un magazinul online ce comercializează articole de birotică și unde găsiți flipchart-uri și accesorii diverse pentru acestea la niște prețuri excelente.

Avantajele flipchart-ului

Unul dintre avantajele acestui sistem de afișaj este capacitatea sa de pliere, ceea ce face ca transportul unui flipchart să fie foarte ușoară. Când este strâns nu va ocupa mai mult de un metru pătrat. Datorită dimensiunilor mici a flipchart-ului se poate amplasa practic în orice încăpere.

Flipchart-urile sunt împărțite în:

  • – staționare;
  • – mobile.

Flipchart-urile staționare sunt amplasate pe un trepied care se montează manual în locul potrivit.

Flipchart-ul cu trepied este compact, elegant și ușor de transportat din cameră în cameră.

Trepiedul este foarte ușor de reglat (la unele modele inclusiv în înălțime), ceea ce permite ajustarea cu ușurință a suportului de scris respectiv, după necesitățile concrete. Picioarele pliabile ajută mult la economisirea spațiului în timpul depozitării. De asemenea, este posibilă inclusiv ajustarea unghiului suportului de scriere.

Un flipchart mobil pe roți este o variantă a acestui sistem de afișaj care permite ca el să fie mutat cu ușurință în jurul auditorilor, dacă este necesar.

Specific pentru acest flipchart este faptul că roțile de bază sunt echipate cu un sistem de frânare care blochează mișcările aleatorii.

O altă împărțirea a flipchart-urilor este acea ce se face după dimensiunile lor.

Există chiar și flipchart-uri mici, de așezat pe birou, asemeni unui șevalet de masă.

Dispozitivul este compus în toate cazurile dintr-o placă așezată pe un suport. Trepiedul ajută la poziționarea plăcii la înălțimea necesară. Un buton reglează unghiul de înclinare. Foile sunt folosite ca la un notebook obișnuit.

Având în vedere popularitatea sa deosebită, flipchart-ul va rămâne multă vreme și de acum înainte un sistem de afișare a informațiilor scrise deosebit de întâlnit în practică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.