Mac versus PC. Care computer este mai bun

597
Publicitate

Dezbaterea Mac versus PC a existat întotdeauna, cu suișuri și coborâșuri pe măsură ce producătorii au venit cu noi funcționalități. Am ales mai jos câteva motive pentru care Mac-urile sunt mai bune decât PC-urile, încercând să eliminăm miturile despre preț, specificații și compatibilitate.

Orice comparație dintre Mac și PC trebuie să reamintească faptul că Mac-urile sunt tot PC-uri. De fapt, așa cum spunea chiar Apple în fiecare comunicat de presă: „Apple a aprins revoluția calculatorului personal în anii 1970 cu Apple II și a reinventat computerul personal în anii 1980 cu Macintosh”.

Publicitate

 

De asemenea, nu este, în mod strict vorbind, o comparație între sistemul de operare Mac și Windows, deoarece un chiar Mac poate rula Windows.

Cu toate acestea, vom grupa acele computere personale fabricate de diferiți producători de PC-uri pe de o parte și cele construite de Apple pe de altă parte, pe măsură ce răspundem la întrebarea: De ce sunt Mac-urile mai bune decât PC-urile?

Experiența

Sistemul de operare de pe un PC sau Mac este o parte fundamentală a experienței utilizatorului. Modul în care interacționăm cu computerele noastre poate crea fie o atmosferă armonioasă în jurul nostru fie poate stârni strigăte de disperare. Windows 8 a fost un dezastru în ceea ce privește designul și satisfacția clienților. Din fericire, Windows 10 s-a dovedit a fi un sistem de operare bun, dar mai e un drum lung de parcurs pentru a deveni excelent.

 

În schimb, MacOS este o interfață curată, rafinată, stabilă și ușor de folosit, care, pentru gusturile noastre, este un loc mult mai plăcut pentru a-ți petrece timpul.

Integrare perfectă

Pe parcursul timpului, Apple a consolidat legăturile dintre dispozitivele Mac și iOS, ceea ce a dus la ultima versiune de MacOS. Datorită funcției Hand-off, poți să începi un e-mail, o notă sau un document pe iPhone sau iPad și să continuați pe Mac, fără să sincronizezi sau să salvezi nimic într-o unitate de tip cloud, cum ar fi OneDrive sau Google Drive. Acest lucru se aplică și pentru căutările web, mementouri, hărți și update-uri în calendar.

 

Apple a mai anunțat recent că va veni cu măsuri care vor face mai ușor să muți o aplicație de pe iOS pe Mac sau invers.

Această integrare strânsă înseamnă că toate dispozitivele tale lucrează împreună pentru a te ajuta să îți finalizezi sarcinile fără agitație și frustrare.

Sunt prea multe PC-uri

Acest lucru ar putea să nu pară un lucru rău, dar este adevărat că uneori mai puțin este mai mult. Apple oferă șase computere diferite care vin cu diferite specificații și cu diferite opțiuni de construire la comandă. Mac-urile includ MacBook Pro, MacBook Air, MacBook, Mac mini, iMac și Mac Pro.

 

Deoarece PC-urile nu vin de la un singur producător, există sute de PC-uri pe piață. Dar nici unul dintre aceștia nu are viziunea unică pe care o oferă produsele Mac.

Securitate

De ani de zile, utilizatorii Mac s-au lăudat cu invulnerabilitatea sistemelor lor în fața prietenilor cu PC. Mac-urile continuă să sufere de mai puține atacuri decât PC-urile bazate pe Windows.

Software excelent inclus

PC-urile dispun de o multitudine de pachete software excelente disponibile pentru orice activitate. Unele pot fi descărcate gratuit, în timp ce altele sunt disponibile pentru cumpărare, dar software-ul nu tinde să vină odată cu computerul.

 

MACBOOK PRO – LINK

 

Însă când scoți un Mac din cutie, vei găsi o colecție impresionantă de aplicații foarte utile, inclusiv Fotografii, iMovie, GarageBand, Pagini, Numere, Keynote, FaceTime, iTunes, Hărți și altele deja instalate, astfel încât vei putea edita fotografii, crea filme, crea muzică chiar imediat.

Există, de asemenea, Mac App Store, care îți oferă acces la o lume întreagă a aplicațiilor suplimentare pe care le poți instala pe Mac. În plus, orice teamă că Mac-urile nu sunt compatibile cu aplicațiile Microsoft preferate sunt nefondate. Ai posibilitatea să rulezi aplicații cum ar fi Word, Excel, PowerPoint și Outlook pe un Mac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.