Noi trenduri în industria auto

157
Publicitate

Pandemia a schimbat multe industrii. Printre cele mai afectate industrii se numără și cea de automotive engineering.

Dar schimbările denotă progres. Industria se concentrează pe experiența utilizatorului și noile valori ale acestuia. Pentru implementarea acestor noi caracteristici software development-ul este indispensabil.

Publicitate

Un nou model de monetizare

Schimbarea rapidă a comportamentului consumatorilor cere industriei auto să se adapteze. Chiar și atunci când vine vorba de modelul de afaceri al monetizării vehiculelor. Acest lucru ar putea schimba drastic industria, deoarece utilizatorii care altfel nu și-ar putea permite cea mai recentă ediție a unui brand ar putea conduce un astfel de vehicul, chiar și dacă pentru o perioadă limitată.

Trecerea de la proprietar la utilizator are multe avantaje pentru consumator, cum ar fi flexibilitatea, lipsa sarcinii deprecierii și rentabilitatea. Acestea reprezintă o uriașă provocare pentru întreaga industrie auto.

Cumperi mașina online

Chiar dacă este foarte probabil ca achizițiile de vehicule să se mute și online, datele arată că este cam devreme pentru asta. Majoritatea oamenilor preferă să aibă experiența directă și palpabilă atunci când cumpără un vehicul. Cu toate acestea, cei care își cumpără vehiculul online enumeră comoditatea și ușurința de utilizare ca motive principale al opțiunii de cumpărare.

De asemenea, același studiu realizat de Deloitte arată că pandemia nu a schimbat cu adevărat preferințele utilizatorilor atunci când vine vorba de tip și brand. În Japonia, de exemplu, doar 14% dintre respondenți au declarat că vor intenționa să cumpere un vehicul mai puțin costisitor decât era planificat inițial.

Revoluția verde continuă

Întrucât preocupările pentru mediu au crescut de la începutul pandemiei, revoluția verde a industriei auto va fi la fel de relevantă, dacă nu chiar mai relevantă. Achiziționarea conștientă nu se limitează doar la alimente sau îmbrăcăminte, ci are un impact uriaș și asupra cererii auto. Pe măsură ce brandurile consacrate își îmbunătățesc vehiculele electrice, iar acestea devin mai eficiente din punct de vedere al costurilor, plus guvernele stimulează acest sector, viitorul va deveni mai ecologic.

HWW – ce va face mașina pentru tine

În viitorul foarte apropiat, mașina nu va fi asociată doar cu transportul, ci se va concentra asupra sănătății, wellness-ului și a bunăstării (HWW) utilizatorului. Aceasta este revoluția roz a industriei auto.

Două dintre cele mai mari provocări ale viitorului sunt poluarea și îmbătrânirea demografică. Prin urmare, multe industrii, inclusiv industria auto, creează produse și servicii care tind să ofere soluții pentru sănătatea și bunăstarea utilizatorului. Prin urmare, viitoarele vehicule conectate au caracteristici precum detectarea nivelului de alcool al șoferului, detectarea purității aerului în mașină, funcționalități de masaj și chiar analiza în timp real a poluării la nivel stradal. Astfel, viitorul arată minunat.

Pentru toate aceste trenduri software-ul este vital. Astfel AROBS contribuie la nivel global la implementarea acestor trenduri prin specialiști de automotive engineering de top.

Pe lângă faptul ca AROBS este un furnizor de soluții software de top, compania furnizează soluții și în alte domenii de activitate precum monitorizare gps pentru flote auto, soluții de optimizare a afacerilor și soluții de plată contactless prin produsul nou MonePOS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.