Pro și Contra acoperisurilor din vegetatie uscata

427
Publicitate

Acoperișurile din vegetatie uscata primesc o atenție reînnoită , datorită eficacității lor ecologice. Vegetatie uscata nu este un material nou, fiind în jur de 10.000 de ani. De fapt, cele mai multe dintre  acoperisurile “caselor de aur”din Anglia se află pe clădiri vechi, si mulți oameni încep să aprecieze calitățile lor estetice și să pună la îndoială validitatea dezavantajelor care au descurajat utilizarea lor.

De exemplu, există o concepție greșită că acestea sunt un risc ridicat de incendiu și astfel sunt costisitoare de asigurat. De fapt, nu trebuie să existe un risc mai mare de incendiu decât orice alt material de acoperire, cu condiția ca acoperișul să fie realizat de un meserias cu experiență și să efectuați inspecții de rutină și întreținere. De asemenea, acestea nu sunt mai scumpe pentru a vă asigura, cu condiția să mergeți la un asigurător cu experiență în acoperișurile de acest gen.

Publicitate

Asta nu înseamnă că acoperișurile din vegetatie uscata sunt fără dezavantaje, dar este important să cântărești argumentele pro si  contra, astfel încât să poți lua o decizie în cunoștință de cauză înainte să spui da sau nu la asta.

Pro

Valoarea  noutății:  Casele moderne cu astfel de acoperis sunt, încă o noutate și garantate a fi un punct de discuție.

Durabilitate: Acest fel de material  este incredibil de durabil, care poate dura până la 65 de ani. Stuful de apă este cel mai durabil material, cu o durată de viață cuprinsă între 55 și 65 de ani. Paiele de grâu au o durată de viață cuprinsă între 20 și 40 de ani.  Alte paie lungi au o durată de viață de 15 până la 25 de ani.

Izolație:  este izolant în mod natural, astfel încât vă va menține casa rece în timpul verii și caldă în timpul iernii – economisind bani pe facturile de încălzire și de răcire.

Sustenabilitate: Ca resursă durabilă, aceasta este ecologică. Metodele de recoltare sunt, de asemenea, ecologice.

Flexibilitate:  poate fi modelat în forme moi, plăcute din punct de vedere estetic, care este o diferență bună față de liniile dure ale altor materiale de acoperire. Combinarea acestui material cu alte materiale creează, de asemenea, un contrast frumos și poate duce la designuri interesante.

Ușor:  este ușor și nu are nevoie de structurile de sprijin grele pe care alte materiale pentru acoperiș necesită. Acest lucru reduce costurile.

Contra

Costuri de instalare: Instalarea aplicației este o muncă intensă – și poate dura până la patru săptămâni – deci nu este cea mai ieftină instalare.

Inspecții anuale: va trebui să inspectați acoperișul dvs. sau să îl inspectați profesional o dată pe an pentru a vă asigura că acesta este în formă bună.

Întreținere: Capacul de creastă poate necesita întreținerea regulată și chiar reparația, deoarece este predispus la uzură și la rupere. Scurgerile sunt cea mai frecventă problemă, care poate provoca daune mai grave altor secțiuni ale acoperișului.

Măsuri de siguranță: va trebui să luați o serie de măsuri de siguranță pentru a preveni incendiile și infestările dăunătoare. De exemplu: va trebui să tăiați ramurile înclinate ale copacilor de pe langa acoperis, astfel încât să nu se mențină pe umiditate, trebuie să instalați un paratraznet pentru a dispersa fulgerul, veți avea nevoie de un rezistor de scânteie pentru coșul dvs. și va trebui să utilizați tratamente speciale pentru a preveni dăunătorii.

Șobolanii și șoarecii sunt atrași de găuri. Un acoperiș adecvat nu va avea niciunul. Rozătoarele nu vor intra în stuf de apă bine fixat, deoarece nu există nimic care să le intereseze. Din nou, trebuie subliniat faptul că șindrilele de asfalt subțiri sunt mult mai ușor pentru rozătoare să ajungă  decat în 12 cm de stuf . Dacă nu aveți probleme cu un acoperiș standard, nu le veți avea cu un acoperiș arcuit.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.