Care este cea mai inalta dimensiune pentru toaletele pentru persoane cu dizabilitati?

325
Publicitate

Care este cea mai inalta dimensiune pentru toaletele pentru persoane cu dizabilitati?Legea americanilor cu dizabilitati (ADA) din 1990 prevede cerinte pentru inaltimea toaletelor, pentru a oferi acces adecvat persoanelor cu dizabilitati. In orientarile privind accesibilitatea ADA, o toaleta este mentionata ca WC. Aceste orientari impart masurile necesare pentru toaletele desemnate in principal pentru a fi utilizate de adulti sau copii.

Inaltimea toaletelor ADA pentru adulti

Publicitate

Conform orientarilor actuale ale ADA, inaltimea maxima a unei toalete ar trebui sa fie de 19 inci sau 485 mm. Inaltimea nu este inaltimea celui mai inalt punct al artefactului, cum ar fi partea superioara a rezervorului. Aceasta inaltime maxima este determinata de masurarea podelei sub toaleta pana in partea superioara a scaunului de toaleta. Cu aceasta inaltime fiind inaltimea maxima permisa de ghidajele ADA, toaleta trebuie sa fie intre 17 si 19 inci (43 si 48 cm).

Inaltimea toaletelor ADA pentru copii

Daca o toaleta sau o toaleta este conceputa pentru ca utilizatorii primari sa fie copii cu varsta de cel putin 12 ani, orientarile privind accesibilitatea ADA ofera cerinte diferite de inaltime. In acest caz, inaltimea maxima pe care scaunul de toaleta o poate avea deasupra solului este de 17 inci, care este de 430 mm.

Inaltimea standard a toaletei

O toaleta standard are de obicei o inaltime, masurata de la podea pana la partea superioara a scaunului intre 14 si 16 inci (35 si 40 cm). Acest lucru, desigur, este in maxim si minim pentru o toaleta cu handicap. Daca persoanele cu dizabilitati sau mobilitate redusa doresc sa utilizeze o toaleta standard, aceasta diferenta de inaltime poate face o mare diferenta in capacitatea lor de a fi confortabili si de a folosi aparatul.

Ajustarea inaltimii unei toalete standard

Desi mai multi producatori ofera acum toalete cu inaltimea sugerata de ADA, o toaleta standard nu ar trebui aruncata daca nu are aceasta inaltime pentru nevoile persoanelor cu handicap. Poti adauga un scaun de toaleta, care ridica inaltimea scaunului cativa centimetri. In plus, o platforma de toaleta poate fi plasata sub ea, ridicand intregul artefact si permitand ca inaltimea scaunului sa fie mai mare.

Vezi aici scaun wc si alege varianta potrivita pentru tine.

Design pentru bai adaptate nevoilor persoanelor cu dizabilitati

Fiecare spatiu este special pentru fiecare tip de persoana si baia ar trebui sa fie, de asemenea, nu pentru ca este un spatiu rece, umed sau care este ocupat pentru a face nevoile noastre fiziologice ar trebui sa fie lasate deoparte in ceea ce priveste confortul si stilul; in cazul bailor adaptate pentru persoanele cu handicap este exact acelasi lucru.

Intrarea este un punct foarte important intr-o baie adaptata, accesul la baie trebuie sa fie mai lat, de obicei se recomanda ca aceste intrari sa aiba o latime de aproximativ 80 cm, usile pot fi pliabile sau glisante, ambele permit o deschidere libera spre exterior, sunt usor si rapid de deschis in caz de urgenta.

Pentru o mai mare siguranta, podeaua trebuie sa fie antiderapanta. In baie este obisnuit sa gasiti picaturi de apa pe podea, desi o podea umeda este periculoasa pentru toata lumea, pentru cei care folosesc scaune cu rotile devine un pericol latent si inconfortabil.

Simptome ale imobilitatii

Ramaneti inactiv in timp ce va vindecati dupa o interventie chirurgicala, procedura sau boala poate duce la alte probleme de sanatate, cum ar fi sindromul de imobilitate.

Sindromul de imobilitate face ca muschii tai sa slabeasca si sa se contracte, ceea ce face mai greu sa te misti din nou.

Persoanele in varsta sunt in special predispuse la pericolele imobilitatii. Functia a 70% din adultii in varsta scade dupa o spitalizare.

Simptomele si riscul pentru alte probleme de sanatate includ:

 • Pierderea masei musculare, a fortei si a amplitudinii de miscare a articulatiilor.
 • Durere crescuta.
 • Probleme de echilibru.
 • Probleme intestinale si urinare.
 • Scaderea sanatatii inimii.
 • Risc mai mare de TVP.
 • scadere a tensiunii arteriale atunci cand te ridici dupa ce ai stat sau intins.
 • Probleme de memorie.
 • Cresterea ingrijorarii si a depresiei.
 • Ciclul somn-veghe intrerupt.

Tinand cont de obiectivele dumneavoastra functionale, kinetoterapeutul (PT)  va evalua:

 • Puterea
 • Flexibilitatea
 • Mobilitatea
 • Rezistenta

CRS PT va adapta programele de exercitii pentru a reduce durerea si oboseala, ajutandu-va sa reveniti la un stil de viata mai activ. Medicii PT sunt experti in ingrijirea ortopedica avansata pentru inlocuirea articulatiilor si afectiunile osoase, articulare, musculare, tendinoase si ligamentelor.

De asemenea, va pot ajuta sa abordati simptomele sindromului de imobilitate, cum ar fi:

 • Echilibru
 • Ameteala
 • Probleme intestinale si urinare
 • Echilibru si ameteli
 • Echilibrul, ametelile si problemele de mers sunt frecvente dupa o spitalizare sau o boala.

Terapeutii va pot ajuta sa va recastigati increderea si capacitatea de a va deplasa in siguranta in casa si in comunitate.

Unii oameni pot suferi incontinenta sau neregularitati intestinale din cauza tesutului cicatricial, spasm muscular sau slabiciune.

Terapia logopedica nu este doar despre vorbire. Este vorba despre legatura dintre cunoastere si vorbire.

Dupa o boala sau un alt eveniment de sanatate – inclusiv unele tratamente comune – logopezii CRS va vor verifica simptomele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.