Ce sunt panourile solare si cum functioneaza acestea?

73

Ce sunt panourile solare si cum functioneaza acestea?Cu siguranta ati auzit despre panourile solare, dar stiti de fapt, care sunt acestea?

Stim ca un sistem solar fotovoltaic produce energie electrica, dar ce este?, Din ce materiale sunt compuse aceste panouri? Functioneaza doar pentru case? Ar trebui sa-l instalez? Asta si multe altele va vom spune in acest articol…

Ce este energia solara?

Sa intelegem mai intai energia solara cea mai de baza.

Energia solara este cea care provine din energia regenerabila, tocmai din radiatia sociala emisa de razele soarelui care ajung la suprafata Pamantului.

Ulterior, “energia naturala de la soare” este atrasa de panourile solare care permit transformarea energiei naturale in energie electrica.

Procesul incepe atunci cand lumina soarelui cade pe celulele fotovoltaice, adica placile vizibile care se afla pe suprafata panourilor solare.

Efect fotovoltaic

Cand vine vorba de panouri solare, un termen care va fi intotdeauna auzit, este efectul fotovoltaic, asta ce inseamna?

Se refera la transformarea partiala a energiei luminoase sau a energiei luminoase in energia electrica.

In plus, acesta este modul in care energia electrica este obtinuta din energia solara fotovoltaica, care este captata de celulele fotovoltaice, este incredibil! Cu anumite corpuri de iluminat poti obtine zona iluminata: pana la 150 metri patrati.

Ce sunt panourile solare?

Energia solara este, fara indoiala, considerata una dintre sursele inepuizabile de energie naturala, adica este o resursa naturala care este complet durabila si alternativa.

Deci, panourile solare sunt structuri construite pentru a capta energia solara. Si, in acelasi timp, acest lucru este proiectat in celulele solare, pentru a-l produce ca energie electrica.

Aceste structuri sunt realizate in cea mai mare parte din aluminiu, care sunt alcatuite din mai multe celule sau celule solare care contin siliciu.

Cum functioneaza?

Procesul are loc dupa cum urmeaza, efectul fotovoltaic pe care l-am mentionat mai sus, este generat atunci cand radiatia solara este proiectata pe suprafata celulelor solare, adica in electronii atomilor celulei solare, care, in acelasi timp, fiecare electron elibereaza o mare varietate de atomi pentru a deveni un flux de electroni.

Acesta este modul in care functioneaza un panou solar, oferind posibilitatea de a crea suficienta energie regenerabila atat pentru o casa, afaceri si chiar industrii mari.

Functionarea celulelor solare incepe din momentul in care absorb radiatia solara prin materiale semiconductoare, cu alte cuvinte celule solare. Ulterior, energia pleaca prin semiconductor, care este redirectionat catre un circuit extern.

In concluzie, acum stiti in ce constau panourile solare! Am invatat ca sunt capabili sa combine celule fotovoltaice pentru a produce tensiunea si puterea pe care le dorim pentru consumul nostru, care, in acelasi timp, este constient de mediu.

Viitorul fotovoltaic

Viitorul panourilor consta in prezentul cercetarii stiintifice. La Universitatea Stanford (SUA) tocmai au dezvoltat o instalatie capabila sa genereze energie electrica atunci cand soarele a disparut deja. Panourile solare “in sens invers” profita de energia radiata de placi dupa multe ore de soare. Acest fenomen este cunoscut sub numele de “racire radiativa” si apare atunci cand un organism pierde caldura dupa temperaturi ridicate. Recuperarea caldurii care este eliberata, chiar si pe timp de noapte, ar putea fi o solutie pentru ca panourile sa functioneze mai mult.

Istoria luminii electrice

Corpurile de iluminat sunt importante pentru spatiile istorice. Nu numai ca au o forma distinctiva, dar si calitatea originala a turnarii luminii a oferit o iluminare care a imbunatatit arhitectura si a redat culorile din camera in mod unic. Iluminarea moderna care utilizeaza corpuri de iluminat istorice necesita o croiala pentru a obtine astfel de efecte.

De obicei, casele istorice valorifica lumina naturala prin ferestre mari si orientare a cladirii. Prima lumina fabricata a fost probabil o torta, in timp ce primele lampi erau scoici sau roci goale umplute cu combustibil, cum ar fi iarba uscata sau lemn.

In anul 4500 i.Hr. au intrat in uz lampile, a caror sursa de combustibil a evoluat mai tarziu in metan, etilena si kerosen. In anii 1790, lampa cu gaz a fost inventata in Anglia si adusa in Statele Unite. Aceste lampi erau populare, deoarece aceeasi sursa de combustibil, gazul, era distribuita si caselor pentru gatit. La inceputul anilor 1800, au fost proiectate primele lampi electrice, urmate de becurile in anii 1830. In anii 1840, lumina cu arc a fost introdusa la Paris.

Luminile timpurii, sau „lumini de reflectoare”, pentru iluminatul teatrului au fost create prin directionarea unei flacari de oxihidrogen catre un cilindru de oxid de calciu. Desi aceasta nu mai este o sursa de iluminare a teatrului, expresia „in lumina reflectoarelor” este inca in uz comun. La inceputul anilor 1860, au fost inventate luminile fluorescente. Thomas Edison a dezvoltat becul incandescent cu filament de carbon in 1879, care a devenit standardul de iluminat timp de decenii. La inceputul anilor 1880, electricitatea cu curent continuu a crescut la niveluri la nivel de oras, urmata de curent alternativ la sfarsitul anilor 1880.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.