Care sunt cele mai importante scule auto pe care este recomandat sa le ai mereu in portbagajul masinii?

233
Publicitate

Desi masinile sunt construite pentru a fi cat mai fiabile si pentru a ne oferi performante si experiente de condus exceptionale, acest lucru nu inseamna ca defectiunile nu vor aparea in timp. Chiar daca intretinem in mod corespunzator o masina, nici macar acest lucru nu ne va feri in totalitate de aparitia unor defectiuni care pot aparea fie pe fondul uzurii, fie din pricina unor piese auto slabe calitativ care cedeaza subit. Indiferent insa de situatie, orice conducator auto trebuie sa stie faptul ca in portbagajul masinii este necesar sa aiba intotdeauna cateva scule auto care sa ii permita sa remedieze cu usurinta probleme minore. Acest lucru este cu atat mai important atunci cand vorbim despre calatorii sau despre deplasari pe un itinerariu mai lung. Un set de scule auto poate ca este privit de catre multi soferi drept un moft, insa in realitate acest lucru reprezinta o necesitate stricta si responsabila. Astazi este destul de simplu sa regasim toate aceste scule auto de baza, astfel ca pentru a putea evita situatiile neplacutr atunci cand ne deplasam cu masina, o achizitie in acest sens ne poate scuti de numeroase batai de cap.

Este adevarat ca in momentul actual avem posibilitatea de a opta pentru o gama destul de larga de scule auto, fapt pentru care este important sa le avem mereu cu noi doar pe cele care ne sunt cu adevarat utile in remediera unor probleme simple. In general, defectiunile mai mari necesita adresarea la un service auto, insa exista si numeroase defectiuni minore, pe care le poti remedia chiar tu, cu ajutorul unor scule auto pe care este recomandat sa le ai mereu in portbagajul masinii. Iata asadar care sunt cateva dintre cele mai uzuale scule auto pe care trebuie sa le ai!

Publicitate

Surubelnite.

Surubelnitele sunt de departe unele dintre cele mai uzuale scule auto pe care este recomandat sa le ai mereu in portbajalul masinii avand in vedere ca nu sunt deloc rare situatiile in care ai de desfacut sau de insurubat cate ceva la masina. Normale, in cruce, un set de surubelnite este un lucru mereu binevenit tot timpul in masina ta.

Set de chei imbus.

Chiar daca suruburile sunt cele care predomina la o masina, un set de chei imbus este cu certitudine un lucru care te poate scoate dintr-o varietate de situatii neplcaute. In general, un set de astfel de chei contine un numar de 9 chei, cu dimensiuni ce variaza de la 2mm la 12mm, asa ca daca nu dispui de un asemenea set, este recomandat sa iti achizitionezi unul.

Cabluri de pornire auto.

Bateria masinii poate ceda in orice moment, astfel ca este bine sa fii mereu pregatit sa ai asupra ta un set de cabluri pentru pornire auto avand in vedere ca de cele mai multe ori este vorba doar despre o baterie slaba si nu despre una epuizata. Chiar daca acestea sunt mult mai utile in timpul iernii, nu este exlus ca o baterie sa cedeze si in sezonul cald.

Trusa de scule auto.

Trusa de scule auto te poate scuti de numeroase batai de cap avand in vedere ca prin alegerea acestia, nu va ma ifi necesar sa achizitonezi separat diverse alte scule pentru ca aceasta le contine deja. Desi poate reprezinta o investitie ceva mai mare, o trusa de scule poate fi de-a dreptul salvatoare daca ai unde sa o depozitezi in masina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.