Cat de ofertant este un bec Edison pentru decorul ambiental

267

Efectul cromatic si estetic pe care il propaga un bec Edison intr-o incapere se remarca inca de la prima sa utilizare si este incadrabil perfect in ideea de creare a unui spatiu cu tematica retro. Culoarea luminii si forma generala a unui bec Edison sunt primele aspecte care ies in evidenta si anticipeaza stilul decorativ cu care se vor realiza decoratiunile.

Imediat dupa montare se observa ca insasi prezenta in cadrul amenajarii devine un punct de atractie pentru ca un astfel de bec Edison nu este o simpla sursa de iluminat, ci un adevarat obiect de decor. Prin transparenta clara sau semiopaca a globului ce acopera interiorul becului se distinge suficient de bine filamentul care urmeaza sa produca atat de mult asteptata lumina in stil Edison.

Abia dupa punerea in fuctiune veti descoperi tot ce este mai spectaculos la un bec Edison. Culoarea filamentului si complexitatea cu care este realizat va vor pune in situatia de a-l privi minute la rand fara ca ochiul sa fie deranajat. Acest lucru se datoreaza faptului ca intensitatea luminoasa a filamentului este cu mult mai redusa fata de clasicele becuri cu filament incandescent, dar si fata de becurile cu led pe care le utilizam astazi in mod curent.

Decizia pe care urmeaza sa o luati este legata de modalitate de instalare pentru un bec Edison, iar aici aveti doua posibilitati, fiecare dintre ele cu avantaje mai mult sau mai putin economice si practice simultan. Puteti cumpara corpuri de iluminat vintage care sunt proiectate speecial pentru a fi utilizate impreuna cu un bec Edison.

Ideea pe care trebuie sa o urmariti este de a pune in functiune in asa fel un bec Edison incat intregul sau corp sa ramana cat mai mult vizibil. Acest lucru este important pentru ca pe aspectul vizual cu lumina alb cald accentuata si pe designul filamentului se bazeaza iluminarea cu bec Edison, iar acest tip de corpuri de iluminat vintage respecta libertatea accesului vizual spre un astfel de bec.

A doua varianta este montarea de bec Edison prin utilizarea unui cablu textil. Este cea mai rapida si usor de realizat varianta pentru ca acest tip de cablu electric reproduce perfect aspectul primelor cabluri cu care erau conectate becurile Edison la aparitia lor. Simpla conectare a unei dulii potrivite cu montura acestui bec Edison si mai apoi legarea cablului textil la instalatia electrica face ca iluminarea decorativa in stil vintage sa fie gata in doar cateva minute.

Cu siguranta ca veti avea la indemana toate ustensilele si priceperea necesara pentru un astfel de montaj si in general pentru lucrul cu instalatia electrica, insa cel mai potrivit pentru a monta corpuri de iluminat vintage si bec Edison este sa chemati un electrician autorizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.