Ce caracteristici trebuie sa aiba un bloc pentru a fi sigur

268
Publicitate

constructie blocSunt mai multe aspecte foarte importante care fac ca un bloc sa fie sigur si totul porneste inca de la proiectul de constructie. In afara de zona, de vecini si de facilitatile care sunt prezente in jurul blocului, mai este un aspect foarte important de luat in calcul in momentul in care este cumparat un apartament si care are ca scop prevenirea riscurilor. ArhiProPub.ro explica modul in care constructiile noi si moderne sunt mai rezistente si mai sigure datorita modului in care sunt construite.

Structura de rezistenta determina siguranta

Publicitate

Un bloc cu o structura de rezistenta buna este un bloc mai rezistent decat alte variante. Cele mai scumpe astfel de structuri nu sunt mereu si cele mai bine. Planificarea este cea care da eficienta noilor structuri. Acest lucru inseamna ca trebuie sa fie aleasa structura de rezistenta potrivita tinand cont de zona si de terenul pe care blocul va fi construit in timp ce constructorii trebuie sa utilizeze tehnologiile moderne in conformitate cu instructiunile primite.

Alegerea unei structuri de rezistenta este influentata foarte mult si de zona sau de teren. Se tine cont daca este zona stabila, daca este predispusa la cutremure sau daca este o zona mlastinoasa – acestea sunt doar o parte din detaliile importante.

De ce intr-un proiect de bloc se utilizeaza zidarie portanta

Atunci cand se face un proiect bloc ArhiProPub pentru blocurile care au forma dreptunghiulara se utilizeaza de cele mai multe ori zidarie portanta. Peretii de sustinere vor fi astfel realizati din caramida, piatra, BCA sau boltari astfel incat rezistenta la cutremure sa fie mai mare. Peretii acestia vin cu rosturi antiseismice special concepute in sensul acesta.

Constructorii sunt cei care utilizeaza centuri de beton care sunt puse sub placa. Constructiile care au forme speciale sunt gandite avand la baza tot dreptunghiul astfel incat sa existe o structura care sa sustina greutatea blocului. Tipul acesta de constructii este rentabil pentru cele de cel mult cinci etaje. Pentru constructiile mai inalte peretii pot ajunge sa fie prea grosi si de aceea se apeleaza tot la variante in forme obisnuite.

De ce sunt recomandate structuri din beton armat pentru zone cu risc seismic ridicat
Specialistii recomanda utilizarea structurilor de beton armat in cazul zonelor care sunt predispuse la cutremure. Structurile acestea pot fi de mai multe feluri si sunt utilizate tinand cont de tipul imobilului. In blocurile din Romania se foloseste cel mai des structura de beton armat in cadre.

Tipul acesta de structura este si cel care confera siguranta atunci cand are loc un cutremur. Un alt avantaj al unei astfel de structuri este buna compartimentare a incaperilor. Betonul armat este insa cel care genereaza costuri mai mari, in timp ce durata de finalizare a constructiei se va mari si ea.

Cu toate acestea, ceea ce conteaza in realitate este siguranta constructiei si de aceea, in zonele cu risc de seisme ridicat este foarte important sa se tina cont de toate masurile de siguranta indiferent de costuri, pentru ca in final cladirea sa poata fi utilizata fara pericole pentru cat mai mult timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.