Tipuri de ceasuri potrivite pentru cadouri barbati

455

Cumpararea unuia dintre cele mai interesante modele de ceasuri de mana pentru barbati este dificila atunci cand se ia in calcul faptul ca in magazine pot fi gasite in prezent foarte multe modele. Atentia este indreptata de foarte multe persoane spre ceasuri Atlantic datorita istoriei lor indelungate si numarului mare de avantaje pe care acestea le ofera.

Ceasuri Atlantic – considerente generale pentru cumpararea unui ceas masculin

Pentru ceasuri Atlantic, dar si pentru orice alt ceas achizitionat este important ca ceasul sa se potriveasca destinatarului din toate punctele de vedere. Specialistii spun ca este foarte usor sa fie cumparat ceasul potrivit atunci cand se face o documentare buna inainte. Ceasul poate fi vazut ca un instrument conventional pentru masurarea timpului sau ca o bijuterie, iar ceasul de mana poate completa foarte usor vestimentatia si chiar poate ajunge o piesa statement care sa scoata din anonimat tinuta.

Mecanismul ceasului

Exista 3 mecanisme tipice pentru ceasuri: ceasurile pot fi mecanice, electronice si electro mecanice. In ceea ce priveste latura functionala a acestor mecanisme, rolul lor este similar, acela de a masura timpul. Apar diferente cand vine vorba despre tehnica si precizia pe care ceasurile o au. Ceasurile mecanice sunt unele dintre cele mai vechi ceasuri apartinand acestei industrii si modul de alimentare pe care il are mecanismul se intampla prin interiorul ceasului. In prezent, purtarea ceasurilor mecanice este similara cu utilizarea artei in vestimentatie.

Mecanismele sunt de foarte multe ori realizate si calibrate manual si companiile mari investesc in asemenea tipuri de ceasuri. Ceasurile electronice cu cuartz sunt de foarte multe ori mai ieftine si au mecanismul simplu, insa sunt si foarte precise in comparatie cu ceasurile mecanice. Abaterile se afla la nivel de secunde in cazul ceasurilor cu cuartz iar la mecanismele mecanice ceasurile pot avea si abateri in fiecare zi. Precizia tine mult si de producatorul ceasului.

Exista si un hibrid electro mecanic numit si ceas automatic. Acesta contine un mecanism care se alimenteaza singur cu energie din miscarea bratului atunci cand este purtat ceasul. Are un rotor semi circular incorporat care tensioneaza motorul si datorita lui ceasul va trebui sa fie intors in fiecare zi. Daca nu este purtat pentru o perioada lunga de timp se recomanda sa fie intors macar de 2 ori saptamanal.

Functionarea continua a mecanismelor se face precis si eficient. Alegerea tine doar de persoana care urmeaza sa cumpere ceasul si tot ce merita precizat aici este faptul ca ceasurile mecanice sunt mai elegante decat cele automatice si functioneaza si pe post de bijuterie. Ceasurile cu cuartz sunt ieftine si practice insa nu se prezinta foarte bine la capitolul design.

 

Cadranul ceasului este caracterizat de afisajul si de marimea sau materialul din care a fost facut. Afisajul poate sa fie analogic sau poate sa fie digital si orele pot sa fie prezentate in forma de cifre sau de linii fine. Uneori sunt si cadrane care incorporeaza in afisaj elemente de aur si de argint pentru décor si chiar unele zone transparente care evidentiaza mecanismul din ceas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.