Ce factori influenteaza costul mobilei?

314
Publicitate

Ce factori influenteaza costul mobilei? 1

Alegerea mobilei joaca un rol imens in determinarea aspectului final al casei tale. Fie ca este gata facuta / cumparata direct din magazin, fie ca este mobila la comanda, aceasta trebuie sa fie perfecta. Unii dintre oameni prefera mobilierul gata facut, in timp ce altii isi doresc mobilier personalizat. Oricare ar fi preferintele tale, este important sa stii cum este determinat costul mobilierului tau si ce factori il afecteaza cel mai mult.

Publicitate

​Ce influenteaza costul mobilei?

Un singur factor nu poate determina niciodata costul. Exista o serie de factori care influenteaza in cele din urma costul mobilierului pe care il alegi. Acestea fiind spuse, iata care sunt principalii factori care determina costul mobilei:

Materialele folosite

Poate ca stiai deja, deoarece este destul de evident. Trebuie sa fii constient de faptul ca materialul folosit pentru realizarea mobilierului influenteaza direct costul. Cu cat costul materialului este mai mare, cu atat mobila va fi mai scumpa. Dar, din nou, exista motive pentru care acestea costa diferit si nu este intotdeauna in joc doar calitatea sau durabilitatea acestor materiale.

De exemplu, mobilierul din MDF va fi mai costisitor decat cel facut din PAL, deoarece MDF-ul este mai durabil decat PAL-ul.

Calitatea constructiei

Pe langa materialele folosite, ceea ce influenteaza costul mobilierului este calitatea constructiei. Optarea pentru un mobilier pe baza de MDF de buna calitate nu va garanta calitatea generala a produsului. Conteaza si durabilitatea si robustetea mobilierului. In comparatie cu piesele de mobila cumparate direct din magazin, mobila la comanda va fi mai buna in ceea ce priveste durabilitatea si robustetea. Nu are rost sa optezi pentru o piesa de mobilier care cu greu va rezista doar cateva luni de zile, trebuie sa ai in vedere ca, cu cat mobila este mai rezistenta, cu atat mai mica ar fi nevoia de a o schimba dupa o perioada scurta de timp.

Prin urmare, opteaza pentru un mobilier bine construit in detrimentul unui simplu mobilier facut din materiale ‘de buna calitate’. Materialele de buna calitate nu sunt de folos daca rosturile se desprind sau incep sa scartaie in scurt timp.

Productia in masa

Daca o piesa de mobilier este produsa in masa, precum scaunele, paturile, mesele, etc., pretul este mai mic. Mobilierul care trebuie personalizat va costa mai mult.

Mobila produsa in masa are un cost scazut datorita proceselor lor de productie optimizate, care utilizeaza mai mult masini si mai putina munca manuala. Cu toate acestea, mobilierul produs in masa nu este intotdeauna potrivit pentru casa ta – de multe ori nu se incadreaza bine in spatiu, poate fi prea generic si nu se potriveste personalitatii tale. Asadar, optarea pentru mobila la comanda este o decizie mai buna si, in cele din urma, mai rentabila, avand in vedere avantajele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.