Ce trebuie să eviți în machiajul zilnic

313

Când vine vorba despre machiaj, menirea acestuia este de a ne face să arătăm mai bine și de a ne pune în evidență frumusețea naturală. Deși acest lucru este de preferat, de multe ori este pur teoretic, întrucât multe persoane aplică machiajul în mod greșit, fiind nepotrivit tenului lor și reușesc să ofere un aspect neplăcut chipului, în loc să îl pună în evidență în cel mai frumos mod posibil. De ce totuși se întâmplă acest lucru având la dispoziție atât de multe produse de machiaj pe care le-am putea folosi?

Ei bine, sunt câteva greșeli pe care femeile continuă să le repete atunci când vine vorba despre machiaj, iar acest lucru se întâmplă de multe ori din cauză că nu știu cum să aplice corect produsele folosite sau nu achiziționează cosmeticele de care tenul lor are nevoie. Rezolvarea acestei probleme este, în primul rând, informarea. Informează-te asupra nevoilor pielii tale și aplică machiaj în acord cu acestea.


De exemplu, dacă dispui de un ten sensibil, orientează-te către produsele de machiaj din gama dermato-cosmeticelor întrucât acestea nu îți vor agresa pielea deja sensibilă la orice factor prea dur. Pe de altă parte, unui ten cu tendințe de îngrășare i se vor potrivi produse de machiaj matifiante, care să țină sebumul sub control și să confere totuși un aspect radiant al tenului.


Mai mult, o altă greșeală pe care probabil ai facut-o și tu este aplicarea unei cantități mari de machiaj din dorința de a ascunde anumite imperfecțiuni. Nimic mai greșit! Dacă ai anumite inflamații cutanate sau probleme pe care vrei să le acoperi, aplică un strat subțire de fond de ten și aplică local, pe zonele cu probleme, un corector potrivit nuanței fondului de ten. În niciun caz nu aplica mult produs doar din dorința de a avea un ten fără de cusur pentru că nu vei reuși decât să îți încarci excesiv pielea și să capete acel aspect neplăcut de “mască”.

Totodată, pudra bronzantă este un alt produs de machiaj care ne poate face tenul să pară atins de razele soarelui, dacă este folosit corect. Ce înseamnă mai precis utilizarea corespunzătoare a acestui produs de machiaj? Ei bine, în primul rând pudra bronzantă trebuie să fie într-o nuanță pământiu-arămie, însă potrivită culorii pielii tale. Astfel, pentru un ten foarte deschis la culoare nu se va potrivi un bronzer cu o nuanță foarte închisă, ci trebuie să fie un produs mult mai discret. În fond, ideea pudrei bronzante este să imite umbra naturală a pomeților și, în niciun caz, să pară ca ești murdară pe ten. Mai mult, acesta trebuie aplicat în cantitate mică și estompat suficient, astfel încât să ofere un look bronzat strălucitor.

Cu toate acestea, buzele cu volum pot îndulci trăsăturile chipului și sunt, bineînțeles, un element al senzualității. Însă, acest lucru se aplică doar când posesoarea le deține natural, iar cele care își conturează excesiv buzele, peste linia naturală de delimitare nu vor reuși decât un machiaj ridicol. Dacă nu te bucuri de buze pline, atunci te poți ajuta de mici trucuri de machiaj care, atent realizate, îți pot oferi look-ul dorit. De exemplu, conturarea buzelor cu un creion de buze apropiat nuanței lor le va oferi un aspect bine proporționat și poți completa acest lucru prin aplicarea unui gloss transparent pentru și mai mult volum.


Reține! Întotdeauna fă alegeri care să îți avantajeze fizionomia chipului și să îți pună în evidență trăsăturile naturale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.