Despre cum si ce daruim

255

Fiecare dintre noi are persoane dragi carora ne dorim sa le aducem un zambet in orice moment in care se iveste posibil acest lucru. Micile detalii cu mare insemnatate care pot fi de folos in acest sens sunt cadourile, pe care daca stim sa le alegem din suflet si sa le oferim in mod dezinteresat, pot crea bucurie si implinire celor din jur.

Cu ajutorul cunostintelor pe care le avem privitor la persoana draga, putem reusi sa transformam un simplu dar intr-o adevarata arta, atat din punct de vedere a obiectului in sine ce este oferit, cat si a modului in care se face acest lucru.

Oferirea cadourilor constituie o practica care este analizata si inclusa chiar si in Codul Bunelor Maniere, fiind prezentata ca un gest ce este conditionat de simpla decizie sau dorinta a celui care o face, nefiind obligatoriu. Un cadou nu poate sa fie cerut, impus sau comandat, iar a oferi mici daruri cu discretie si eleganta reprezinta un semn de noblete sufleteasca. Pe langa asta, si modul in care primim un cadou implica mai multe aspecte ce trebuie sa le invatam. Ghizbi.ro vine cu cu cateva sfaturi importante legate de cum ar trebui sa construim aceste momente.

Arta de a darui cadouri

Micile daruri produc fiecarei persoane o mare placere, iar in unele dintre cazuri, acestea au si rolul de a incalzi legaturile dintre oameni. Cadoul ideal trebuie sa fie intai pe gustul si preferintele destinatarului si apoi sa ne placa si noua, intrucat avem si noi posibilitatea de a ne bucura alaturi de ea, iar acest lucru conteaza cel mai mult, atunci cand vine vorba de relatiile dintre oameni.

Se spune ca a refuza un cadou reprezinta un gest nepoliticos, indiferent daca ne este pe plac sau nu, deoarece am putea jigni oamenii, care in mod normal au pus suflet si atentie, in scopul de a ne oferi noua o surpriza. Atunci cand se doreste evitarea unor situatii neplacute, este recomandat sa ne implicam cat mai mult si sa ne gandim bine la alegerea pe care o facem cu privire la alegerea unui cadou. A darui inseamna a exprima ceva, cu scopul de a spune celor dragi cat de mult ii iubim si apreciem si cat de mult conteaza prezenta lor in viata noastra.

Cadourile in zilele noastre

Societatea de astazi este, adesea, descrisa ca fiind superficiala si ca pune accentul doar pe latura materiala. Lucrurile de genul acesta au efecte evidente si asupra a tot ceea ce inseamna universul cadourilor.

Este important ca in ciuda acestor prejudecati, fiecare dintre noi sa caute esenta din fiecare lucru, indiferent de valoarea pe care o implica si sa ne bucuram de ea. Un cadou frumos nu trebuie sa fie dictat de pretul care a fost platit pentru achizitia sa, el poate fi chiar confectionat de mainile noastre, ideea este de a face din acest obiect un mod de exprimare a sentimentelor pe care le avem fata de cineva iubit. Oferind un lucru oricat de lipsit de valoare materiala, insa plin de semnificatii, daruim, in fond, o farama de bunatate.

Acest lucru se aplica si atunci cand vine vorba de a primi un cadou, intrucat nu trebuie sa ne concentram pe valoarea sa, pe gradul de utilitate sau daca este potrivit a fi daruit mai departe. Toata bucuria noastra trebuie sa se gaseasca in simplu fapt ca cineva apreciaza momentele cu noi.

 

Pentru ca aprecierea si bucuria celui care primeste sa fie una mai mare, este important sa ne focusam pe ideea de a oferi cadouri cat mai des. Nu trebuie sa ne limitam doar la ocaziile speciale, impuse de calendar, intrucat acestea nu reflecta cu adevarat intentia si sentimentele noastre cu adevarat, fiind mai degraba o formalitate. Orice zi poate fi un prilej minunat de a-i impartasi unei persoane dragi ceea ce ii porti in suflet.

Cadourile personalizate de la Ghizbi pot fi o varianta excelenta, deoarece imbina efectul de surpriza cu cel de originalitate si mai ales cu cel de declarare a emotiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.