Ce trebuie sa stii despre un circular cu masa mobila?

95

Ce trebuie sa stii despre un circular cu masa mobila? 3

Atunci când îți dorești să alegi un circular cu masă mobilă trebuie să te gândești în primul rând la bugetul pe care îl ai la dispoziție, precum și la activitatea pe care o practici, astfel încât produsul să fie potrivit pentru ceea ce ai tu nevoie. Dacă utilajul pe care îl dorești este unul care te ajută la tăiatul de cherestea sau panouri derivate din lemn, atunci alegerea unui circular potrivit este foarte importantă. Acesta îți oferă șansa de a avea parte în final de niște lucrări de o calitate cât mai bună.

Cum alegi cel mai potrivit circular cu masă mobilă?

Un circular cu masă mobilă este perfect pentru tăierile foarte precise, acesta oferind lucrărilor calitatea pe care ți-o dorești. Pentru niște tăieri precise, ai nevoie de un utilaj foarte solid, dar și stabil în același timp. Acesta trebuie să susțină cheresteaua, dar și panourile. Trebuie să te documentezi pentru a alege cel mai bun circular pentru profilul tău de activitate.

Portabilitatea este un alt lucru la care să te gândești atunci când achiziționezi un circular cu masă mobilă. Dacă de exemplu ceea ce faci este la nivelul de hobby, atunci cu siguranță va trebui să deplasezi utilajul. Pe de altă parte, dacă ai o fabrică, atunci utilajul respectiv va lucra continuu, tăierile fiind foarte precise. În această situație vei avea nevoie de un utilaj fix, dar și foarte stabil. Având aceste două lucruri în vedere, vei avea în vedere două tipuri de circulare de masă și anume cele staționare, precum și cele portabile.

Modelele portabile sunt montate pe un suport, acesta având de obicei și roți de transport. Acestea sunt realizate astfel încât să-ți ofere posibilitatea de a plia masa. În acest fel, deplasarea va deveni mult mai simplă și fără nici un fel de problema. Aceste utilaje sunt mici, ușoare, dar și accesibile în același timp. Cu toate acestea însă, ai în vedere faptul că dacă utilajul este mic, puterea de tăiere a acestuia este și ea una destul de redusă. El va avea o capacitate limitată de tăiere, de aceea nu îl vei putea folosi în unele situații.

Există și circulare fixe considerate a fi portabile pentru că dimensiunile, dar și greutatea lor sunt mici. Acestea sunt ridicate și transportate foarte ușor din loc în loc. Ele sunt proiectate pentru a fi compacte, dar și accesibile pentru ateliere mici. Multe dintre dotările acestor utilaje sunt de o calitate superioară, ele făcând față cu brio diverselor proiecte avansate de prelucrare a lemnului.

Fierastraiele circulare de masă staționare au dimensiuni mai mari, acestea fiind în același timp și mai puternice, mai grele, dar și mai robuste. Ele sunt realziate pentru peformanta, fiind destinate profesioniștilor în materia lemnului. Cu toate că ele au uin volum foarte mare, acestea sunt și foarte precise. Greutatea acestora conferă stabilitate, de aceea poți exploata în siguranță materia prima. Ai nevoie de un astfel de circular atunci când îți dorești să realizezi o tăiere perfectă, dar și de calitate, el fiind opțiunea ideală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.