Cele mai cautate rute si bilete de avion, interne

553
Publicitate

Românii aleg tot mai mult să călătorească intern cu avionul, cele mai des optând pentru bilete de avion Bucureşti – Timişoara, Timişoara – Bucureşti, Bucureşti – Iaşi, Iaşi – Bucureşti, Bucureşti – Cluj-Napoca şi Cluj-Napoca – Bucureşti. Lipsa unei infrastructuri potrivite cu  autostrăzi care să faciliteze călătoriile în timp util, starea proastă a drumurilor, ambuteiajele din sezonul turistic sau problemele cu dezăpezirile şi alunecările de teren din anotimpurile reci sunt toate motive care-i determină pe români să aleagă în număr tot mai mare călătoriile cu avionul între orașe din România în locul transportului cu maşina. În general, cei mai numeroşi pasageri de la bordul zborurilor interne sunt oameni de afaceri pentru care timpul este foarte preţios şi nu poate fi pierdut în trafic, dar şi turişti care nu mai sunt dispuşi să petreacă câte o zi întreagă în maşină pentru a ajunge la destinaţia dorită.

Pe segmentul curselor interne, până nu de mult, monopolul a fost deţinut de compania locală de stat însă tot mai multe companii de pe segmentul  low-cost au început să efectueze zboruri interne. O mare companie aeriană low-cost din Europa a investit substanțial, anul trecut, în deschiderea unei noi baze pe Aeroportul Internaţional Timişoara “Traian Vuia”, de unde operează inclusiv zboruri Timişoara – Bucureşti, care au o frecvenţă de două zboruri pe zi.

Publicitate

În 2015, o altă companie aeriană de pe acest segment al low costurilor a lansat, în premieră, zborurile interne pe ruta Bucureşti – Iaşi – Bucureşti. Zborurile interne de pe această rută sunt zilnice şi se desfăşoară dimineaţa sau seara. Biletele sunt disponibile la preţuri începând de la aproximativ 33 de euro, tarif ce include gratuit un bagaj de mână în limita a 10 kg, un bagaj de cală în limita a 32 kg şi un snack pe timpul zborului.

Și ruta București – Cluj și retur este bine acoperită pe bilete de avion ieftine, fiind mai multe companii care operează zboruri Bucureşti – Cluj-Napoca şi Cluj-Napoca – Bucureşti, în regim săptămânal.

Aeronavele care sunt disponibile pasagerilor din România derulează zboruri interne Bucureşti – Timişoara, Timişoara – Bucureşti, Bucureşti – Iaşi, Iaşi – Bucureşti, Bucureşti – Cluj-Napoca şi Cluj-Napoca – Bucureşti cu aterizări pe aeroporturile Bucureşti Otopeni, aeroportul Avram Iancu din Otopeni, Traian Vuia din Timişoara sau cel din Iaşi. Luând în considerare frecvenţa ridicată a pasagerilor care călătoresc în interes de afaceri pe aceste rute, unele companii le pun la dispoziţie acestora pachete speciale de tip corporate. Clienţii care se înscriu în acest program beneficiază de un tarif constant pe întreaga durată a colaborării, independent de perioada anului, iar călătoriile pot fi planificate chiar şi cu 48 de ore înaintea zborului.

Compania națională de transport aerian operează zboruri Bucureşti – Iaşi, principalul centru urban din nord-estul României şi centrul cultural, economic și academic al Moldovei, cu 32 frecvenţe zilnice. Beneficiile acestei călătorii sunt transportul gratuit al bagajului de cală în limita maximă de 23 kg şi 10 kg bagaj de mână, Check-in-ul gratuit în aeroport sau serviciile gratuite la bord. Tot cu 32 de frecvenţe zilnice se desfăşoară şi zborurile Bucureşti – Timişoara. Timișoara este unul dintre cele mai vechi oraşe din România, centru cultural şi punte între România şi ţările din Vest. Către cel de-al doilea oraş ca mărime din ţară şi una dintre cele mai atractive destinaţii ale României, oraşul Cluj-Napoca, zborurile au o frecvenţă mai ridicată, respectiv de 36 pe zi.

Articolul complet il regasiti pe noutati-online.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.