Principalele componente ale motocicletei expuse uzurii zilnice

417
Publicitate

Discurile, arcurile metalice de intarire, discurile de frictiune saun rulementii de presiune sunt componentele de baza care intra in alcatuirea sistemului ambreiaj. La fel ca in cazul masinii, ambreiajul motocicletei suporta o presiune continua exercitata in momentul pornirilor bruste de pe loc, sau a actionarii involuntare in timpul mersului. In marile orase, ambraiajul si frana sunt cel mai des utilizate, motiv pentru care rulmentii, arcurile sau discurile necesita o inlocuire dupa cativa zeci de km parcuri pe drumurile aglomerate.

Publicitate

De aceea, nu ezitati sa inlocuiti kitul vechi cu un kit de ambreiaj nou!

2.     Garniturile moto


Garniturile moto sunt accesorii cu rol de etanseizare, ce se constitutie ca interfata intre chiulasa si blocul motor. Mai exact, un set de garnituri moto sunt acele componente care izoleaza diferitele circuite care se regasesc in interiorul chiulasei.

In plus, asigura compresia in cilindri, etansarea lichidului de racire si a uleiului. Pentru a indeplini toate aceste functii, este necesar ca orice garniture moto sa prezinte un grad ridicat de rezistenta termica si mecanica.

Desi sunt componente moto care se strica destul de rar, specialistii recomanda inlocuirea acestora la aproximativ 7-10 ani, in functie de gradul de folosire a vehiculului. Mai precis, inlocuirea garniturilor moto se poate face la circa 100-150 de mii de km.

Un magazin online ce se ocupa de comercializarea de garnituri moto este unimotors.ro, poate printre cele mai mari din mediul virtual avand in vedere diversitatea componentelor de motocicleta, dar si a pieselor de scutere sau ATV.

3.     Bujiile

Sistemul de aprindere al unui motor cu ardere interna in doi sau 4 timpi nu ar putea functiona la capacitate optima fara existent bujiilor, aceste mici componete care contribuie la producerea scanteii necesara aprinderii in camera de combustie. Fara aceasta combustie realizata prin primirea impulsului electric de cate bujie, motorul nu ar avea nicio sansa sa pornesca. Bujiile sunt considerate componente moto extrem de delicate si care suporta un grad foarte ridicat de uzura. Din aceste motive, se recomanda inlocuirea acestora la fiecare doi sau dupa ce motocicleta a rulat 30-40000 de km.

Sursa stire: http://stirideultimaora.info/5-componente-ale-motocicletei-tale-care-sunt-expuse-uzurii/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.