Sisteme de panouri solare de la Shop Einstal – cat de convenabile sunt?

1

In cadrul magazinului online Shop Einstal regasim printre altele si panouri solare. Despre acestea este binecunoscut faptul ca pot oferi caldura si apa calda menajera. Gratie tehnologiilor actuale vorbim despre o varietate de panouri solare. Pot fi achizitionate din magazinele de bricolaj, dar important este sa stii ce iti este util.

O alegere corespunzatoare inseamna clar a tine cont de necesarul consumatorului si a alege tipul de panouri solare corespunzatoare.

Panourile solare plane

Astfel de instalatii produc apa calda menajera. Poarta aceasta denumire datorita panourilor solare plane ce absorb caldura solara, pe suprafata lor neteda. Acestea au si un oarecare contribut estetic, fiind montate pe acoperisul casei si integrandu-se in decor. Pot fi usor confundate si cu ferestre.

Formate din carcasa de fibra de sticla izolata desigur, pe toata suprafata lor aceste panouri dispun de elementi colectori de cupru. Intre acestia sunt lame fine de cupru acoperite cu vopsea. Astfel de sisteme sunt bine fixate pe suporti, nu ruginesc.

In varianta de panouri integrate asa cum regasim la Shop Einstal un boiler este inclus de asemenea. Acesta va stoca apa calda. Poate fi de diferite marimi, in functie de nevoia consumatorului. Sunt specificate recomandarile, sisteme pentru 3 sau 6 persoane spre exemplu. Acest aspect face si o departajare a costurilor. Iata de ce nu trebuie sa ne orientam doar dupa ce este mai ieftin.

Principiul de functionare a sistemelor de acest gen se refera la razele soarelui ce patrund in sticla solara, caldura este absorbita in sistem. Sistemul de tevi circula agentul termic. Un astfel de sistem avantajeaza mai intai de toate prin randament in raport cu ce presupun costurile lunare la facturi. In mod special aceste tipuri de panouri sunt avantajoase intrucat au o rezistenta sporita la intemperii, la socuri si deci nu impum mentenanta.

La Shop Einstal regasim sisteme complete, ce includ vas de expansiune, chiar si sistem de prindere si accesoriile necesare pentru montaj.

Sisteme de panouri cu tuburi vidate

O alta tipologie in randul sistemelor cu tuburi vidate asa cum gasim in cadrul eshop-ului mentionat se refera la cele cu tuburi vidate. Vorbim despre elemente tubulare din sticla. Acestea au rolul de a capta energia solara si a o transforma in agent termic.

Cu astfel de panouri pot fi atinse temperaturi de lucru mai mari. Sunt utile in a genera caldura mai ales in sectorul industrial preferate pentru ca au pierderi termice reduse. De asemenea, sunt rezistente si utile chiar si cand temperaturile scad.

La fel ca si in cazul anterior, la Shop Einstal sunt puse la dispozitie sisteme complete, utile, de randament recomandate pentru case unde locuiesc 1-2 persoane sau variante optime pentru a acoperi necesarul a maximum 6 persoane.

Acestea in mod special functioneaza optim pe toata durata anului, pot fi montate pe terase, acoperisuri sau pe sol. Pot fi asociate la o centrala termica existenta sau cuplate la un boiler deja existent.

De ce merita investitia in astfel de panouri:

  • Apa calda menajera este pregatita rapid, disponibila imediat si stocata in boiler. Asta inseamna confort sporit.
  • Tehnologia de ultima generatie permite amortizarea investitiei in termen scurt, de pana la 3 ani spre exemplu, dat fiind cat randament au sistemele de tip panouri solare.
  • Au durata de viata indelungata.
  • Se intretin usor, de altfel nu necesita revizii scumpe sau mentenanta speciala.
  • Pot fi conectate la reteaua publica de alimentare cu apa sau la un sistem de tip hidrofor.

Oferte de la Shop Einstal

Gratie unui stoc generos de produse si a unei liste de furnizori destul de cuprinzatoare, binecunoscutul magazin online Shop Einstal pune la dispozitia publicului larg o gama vasta de astfel de sisteme integrate cu panouri solare. Oricare ar fi varianta aleasa dintre cele doua mentionate exista si garantie oferita, pe durata de 2 ani de zile. Preturile sunt mai avantajoase pentru ca seturile cuprind si celelalte componente si accesorii ce se impun ca necesare pentru montarea panourilor.

Oferta curenta o regasim in cadrul paginii oficiale. Pentru o alegere precisa si conforma cu nevoia este de preferat sa consultati specialistul, sa cereti parerea celor experimentati. Comenzile pot fi realizate online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.