Parfumarea locuinței: trucuri și produse recomandate pentru rezultate de durată

167
Publicitate

„Mmm, casă dulce casă!” este una dintre expresiile folosite de majoritatea oamenilor când în sfârșit ajung în confortul propriei locuințe după o zi obositoare la birou sau după o călătorie lungă. Acest lucru se întâmplă în deosebi datorită sentimentului familiar pe care îl ai încă din primul moment în care intri pe ușă, sentiment puternic influențat și de miros. Fiind unul dintre cele mai puternice simțuri, capacitatea olfactivă a omului are darul de a schimba rapid o stare de spirit negativă.

Publicitate

Dacă îți dorești să îți parfumezi casa după bunul plac și să te bucuri de arome mai intense sau delicate, află că există o serie de trucuri și produse care te pot ajuta. Este important să te asiguri, în schimb, că nu amesteci prea multe arome, chiar dacă este vorba de încăperi diferite. În caz contrar, s-ar putea să obții o atmosferă copleșitoare și greu de suportat pe termen lung.

Folosește un difuzor de aromaterapie

O metodă eficientă pentru a face mirosurile plăcute să persiste în casă este folosirea unui difuzor pentru parfum de cameră. Acesta funcționează cu ajutorul uleiurilor esențiale sau aromelor special create pentru el, răspândind notele preferate timp îndelungat. Vei avea avantajul de a te bucura de o ședință de aromaterapie chiar la tine acasă, folosirea sa având un efect liniștitor asupra corpului, prin ameliorarea stresului și a tensiunii acumulate.

Încearcă bețișoarele și lumânările parfumate

Lumânările parfumate sunt folosite cel mai des în centrele de tip SPA ori în saloanele de înfrumusețare, ele având capacitatea de a crea o atmosferă relaxantă foarte rapid. Optează pentru amplasarea lor fie pe masă, fie pe rafturile în care nu există pericolul unor accidente sau chiar în baie, pe marginea căzii. Acestea vor parfuma rapid locuința ta, creând totodată un ambient plăcut.

În mod asemănător, bețișoarele parfumate se aprind și se așează într-un sport special. Fumul pe care acestea îl emană îți va învălui casa în arome florale sau lemnoase, ele fiind disponibile totodată și în variante exotice sau gurmand. Vei avea parte de miros plăcut în camera în care le folosești timp de câteva ore după ce s-au consumat.

Aerisește zilnic încăperile

Un truc care va face mirosurile plăcute să persiste mai mult în locuința ta ține atât de igienă, cât și de calitatea aerului. Este indicat să împrospătezi zilnic casa prin deschiderea ușilor sau a ferestrelor din fiecare cameră, indiferent de vremea de afară. Procedând astfel, vei elimina aromele neplăcute și vei scăpa de senzația de „aer închis” care se poate forma atunci când parfumezi un spațiu neaerisit.

Decorează folosind plante naturale

Fiind potrivite atât pentru decor, cât și pentru a igieniza aerul, plantele verzi vor fi un real ajutor. Alege ghivece mai mari sau mai mici în funcție de spațiul disponibil din camere și amenajează câte un colț de natură. Ele vor acționa prin absorbirea dioxidului de carbon și împrospătarea atmosferei, emanând totodată oxigenul necesar pentru un ambient ușor de respirat.

Parfumarea locuinței este importantă atât pentru a păstra un spațiu curat și îngrijit, cât și pentru a facilita relaxarea în confortul propriei case. Optează pentru folosirea unui difuzor de aromaterapie sau pentru alte produse destinate parfumării, însă nu uita să aerisești zilnic încăperile dacă vrei ca aromele plăcute să persiste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.