Spălarea profesională a covoarelor: 5 lucruri de știut

151
Publicitate

Vrei să te bucuri de covoare ca noi, pe tot parcursul anului? Fie că au nevoie de o simplă igienizare sau de o curățare profundă, care îndepărtează pete și acarieni, covoarele trebuie întreținute corespunzător.

Publicitate

Dacă nu poți să te ocupi singur de spălarea covoarelor sau dacă nu-ți ajunge timpul, probabil ai luat în calcul o curățare profesională. Din fericire, există numeroase firme care se ocupă de accesoriile tale, astfel încât să se întoarcă la tine curățate, uscate și parfumate.

Totuși, care sunt lucrurile de știut când alegi spălarea profesională a covoarelor? Descoperă informații utile, din rândurile de mai jos!

Ține cont de tipul țesăturii

De ce o spălare profesională a covoarelor aduce numeroase beneficii? Atunci când lași accesoriile pe mâna unor profesioniști, aceștia vor ține cont nu doar de culoarea sau dimensiunea covoarelor, ci și de tipul țesăturii din care sunt realizate.

Acest criteriu este esențial, astfel încât să se prevină deteriorarea iremediabilă a covorului. De exemplu, dacă vrei să speli un covor în sector 6, specialiștii verifică materialul și aleg cele mai bune soluții. Pentru covoare din lână, se pot folosi și detergenți speciali, care elimină efectul nociv al apei dure.

O spălătorie profesională de calitate folosește soluții care îndepărtează praful și murdăria, dar nu distrug țesăturile. Astfel, te poți bucura de covoare impecabile, livrate direct la tine acasă.

Procesul de spălare nu se efectuează manual

Ar fi bine să știi că procesul de spălare a covoarelor nu se realizează manual. De obicei, curățarea și uscarea unui covor la o spălătorie profesională implică mai multe etape.

Covoarele sunt preluate de la domiciliu și se realizează curățarea sau desprăfuirea. Covorul se spală cu detergenți speciali și se usucă corespunzător, prin centrifugare și parfumare. Spălarea se efectuează cu o perie electrică și cu un furtun de apă cu jet sub presiune.

Apoi, covorul este finisat și curățat suplimentar, cu un aspirator care îndepărtează scamele rămase în urma procesului de spălare. La final, covoarele sunt livrate la adresa menționată de către client, perfect spălate și uscate.

Contribuie la creșterea duratei de viață a covoarelor

Deși ai crede că spălarea profesională a covoarelor nu aduce mari beneficii, în afară de curățarea și spălarea propriu-zisă, trebuie să știi că îi poate prelungi durata de viață.

Spălătoriile profesionale folosesc tehnologii de ultimă generație, care curăță covorul în profunzime, fără să-i afecteze țesătura. Așadar, nu vorbim despre o curățare superficială, care poate dăuna covoarelor pe termen lung.

Mai mult, covoarele spălate profesional contribuie și la menținerea igienei din locuință, pentru că microbii dispar.

Elimină mirosurile neplăcute din țesături

În cazul în care trebuie să cureți un covor care păstrează mirosurile animalelor de companie, spălarea profesională îți vine din nou în ajutor. Acest lucru este esențial dacă vrei să scapi de mirosurile neplăcute de urină din covor, deoarece se folosesc soluții speciale de curățare și spălare.

Totodată, spălarea profesională implică și eliminarea tuturor germenilor și bacteriilor care se află în covoarele murdare.

Se folosesc detergenți profesionali și soluții de calitate

Un beneficiu extrem de important al spălatoriilor de covoare implică folosirea soluțiilor de cea mai bună calitate, alături de detergenți profesionali. Trebuie să știi că o spălătorie care cere sume infime de bani nu poate garanta curățarea covorului cu cele mai bune produse.

În acest caz, covoarele tale pot fi curățate superficial, iar tu vei observa rezultatul nesatisfăcător. Orice spălătorie de calitate îți pune la dispoziție prețuri transparente, având în vedere lungimea și lățimea accesoriilor pe care vrei să le cureți.

Ai în vedere toate aceste detalii și informează-te asupra procesului de curățare folosit de o spălătorie profesională de covoare, care trebuie să se ridice la nivelul așteptărilor tale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.