Chiar și cartofii prăjiți sănătoși, tot automat se vor curăța!

295

Tot ce este bun este interzis, imoral sau îngrașă, iată o zicere pe care o auzim frecvent.

Cartofii prăjiți, o plăcere vinovată?

Oare este imoral să mâncăm cartofi prăjiți în fața cuiva aflat la dietă și care are interdicția de a se bucura de o asemenea delicatesă aflată la îndemâna oricui?

Nu se prea poate răspunde la o asemenea întrebare încuietoare, dar  cartofii sunt mereu arătați cu degetul, ca fiind în topul alimentelor nesănătoase. Chiar ajunge să ne fie milă de biata legumă rădăcinoasă, prea este pusă la zidul infamiei (ne)meritat!

Cartofii prăjiți, o plăcere vinovată?

Mașini de curățat cartofi cu randament mare sunt întâlnite acum în orice bucătărie profesională care se respectă. Aliment interzis, arătat cu degetul ca fiind concretizarea Răului Suprem în materie culinară, cartofii prăjiți există totuși peste tot.

Mizând pe o regulă secretă din psihologie, unitățile de fast food au ajuns să le propună consumatorilor ce le trec pragul și diverse  feluri de mâncare sănătoasă. Mai multe feluri de salate, dar și alte preparate foarte sănătoase. Probabil că sunt bune, nimeni nu contestă asta. Problema este că bieții clienți pofticioși au fost brusc puși în fața acestei dileme majore: să aleagă ceea ce comandau de obicei sau mai degrabă ceva sănătos? Și dacă aleg o salată, care să fie aceea, că doar au mai multe variante?

Probabil ghiciți ce se întâmplă de cele mai multe ori. Ca să scape de corvoada alegerii, având în nări mirosul mâncărurilor nesănătoase, evident că clienții fast food-urilor în imensa lor majoritate cer… cartofi prăjiți! Plus alte lucruri la fel de interzise!

Alege un aparat de curățat cartofi electric bun pentru bucătăria ta profesională!

Așa se face că mașinile de curățat cartofi de calitate superioară, precum sunt acelea ce se pot achiziționa de la TC Romania, vor fi mereu în topul căutărilor celor ce pregătesc și vând mâncare rapidă.

Dar nici marile bucătării ale hotelurilor, cantinele studențești, restaurantele clasice, nu pot să își mai desfășoare în prezent o activitate eficientă dacă rămân la varianta veche și foarte înceată de curățat cartofi manual, cu ajutorul cuțitului.

Aceasta este o veste extrem de bine primită de către doritorii ce vor să devină bucătari profesioniști: nu vor mai trece prin experiența traumatizantă a curățării unor multe sute de kilograme de cartofi, până vor putea să treacă la nivelul următor (care să sperăm că nu va fi acela al curățării de ceapă!).

Revenind la iubitorii de cartofi, ei ar trebui să cunoască faptul că în lume cercetători prestigioși caută rețeta-minune care să permită unităților de fast food și restaurantelor obișnuite să ofere clienților cartofi prăjiți în ulei sănătos.

Întorcându-ne tot la principiile din psihologie, în loc să decretăm că o problemă este insurmontabilă, putem să încercăm să o rezolvăm privind lucrurile dintr-o nouă perspectivă.

Dacă uleiul e problema, nu cartofii în sine, de ce nu am schimba compoziția uleiului de prăjit?

Proiectele de cercetare pentru îmbunătățirea calității uleiurilor de prăjire pe piață continuă și uleiul de floarea soarelui cu Omega-9 pare a fi soluția. Conține doar 3% grăsimi saturate și are un conținut foarte ridicat de grăsimi mono-nesaturate, mai bune pentru sănătate!

Cartofi sănătoși cu un conținut scăzut de amidon și tăiați ingenios

Se dorește pe plan internațional realizarea unor soiuri de cartofi care să conțină mai puțin amidon, ingineria genetică lucrează cu febrilitate în acest sens.

Până atunci se experimentează în ce fel diversele tăieri ale cutelor de cartofi conduc la o absorbție mai mare sau mai redusă de ulei.

Dar până la ajungerea în faza de cute, orice cartof trebuie curățat profesionist, nu-i așa?

Iar un echipament de la TC Romania poate să fie de mare ajutor în această privință! Nu-l ignorați!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.