Cum puteți rezolva problema unui subsol umed?

95

Redare audio

Un subsol reprezintă un spațiu suplimentar al casei, care poate fi transformat într-o încăpere utilizabilă, inclusiv într-un home-cinema, o sală de joacă, un atelier sau chiar o cameră de oaspeți luxoasă.

Există multe întrebuințări diferite pentru acest spațiu, dar trebuie avut în vedere că subsolurile prezintă o serie de probleme specifice. Una dintre aceste probleme este apa. Deoarece subsolurile sunt situate sub pământ, acestea sunt mai susceptibile la deteriorările cauzate de apă decât alte părți ale casei. Amânarea unei reparații importante poate provoca daune permanente și costisitoare. 

Cum puteți descoperi infiltrațiile de apă din subsol?

Indiferent dacă subsolul este terminat sau nefinisat, poate fi înspăimântător să descoperiți că există infiltrații de apă. În general, există foarte multe confuzii când vine vorba de cauza apariției apei în subsol. Totuși, este important să găsiți sursa infiltrațiilor și să o reparați rapid, deoarece infiltrațiile pot lua amploare în timp și pot afecta iremediabil subsolul și apoi toată structura casei. 

Într-adevăr, nu este atât de simplu să găsiți cauza infiltrațiilor. Spre deosebire de un robinet care prezintă urme de deteriorare, găsirea sursei de apă în subsol poate fi dificilă. Începeți prin a verifica dacă există fisuri în pereți și pe podea. Uneori, apa poate pătrunde din cauza presiunii hidrostatice. Mai precis, ca urmare a presiunii hidrostatice, apa poate pătrunde prin crăpăturile formate în subsol. De asemenea, un jgheab neglijat sau zăpada care se dezgheață pot cauza infiltrații de apă în subsol. În funcție de natura problemei, echipați cu materialele necesare, mai ales mortare și materiale de sigilare, puteți începe să reparați problemele evidente.

Sigilarea subsolului

Dacă observați că daunele se extind pe porțiuni foarte mari, poate fi necesar să înlocuiți materialele degradate iremediabil, acest lucru implicând adăugarea de caramida nouă. De exemplu, dacă o fisură s-a extins atât de mult încât a slăbit o porțiune considerabilă de zid, provocând totodată și apariția mucegaiului, reconstruirea poate fi necesară. 

De asemenea, un alt pas foarte important pe care doriți să îl efectuați dacă aveți un subsol umed este să îl sigilați. Prin sigilare, veți acoperi fisurile mici de la nivelul pereților și podelei în care poate pătrunde apa. În funcție de amploarea fisurii și în funcție de cauzele apariției fisurii, sigilarea poate fi efectuată pe cont propriu sau puteți apela la un profesionist. Când vine vorba de subsol, cel mai indicat este să solicitați ajutor din partea unui profesionist, care poate identifica totodată și alte zone potențiale cu probleme. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.