Cum să-ți redecorezi bucătăria în trei stiluri diferite

352

Bucătăria este, cu siguranță, inima casei, locul în care toți membrii familiei se întâlnesc pentru a lua masa împreună. Probabil acesta este și motivul pentru care importanța acestui spațiu atârnă greu în decizia de a schimba din când în când mobila de bucătărie. Această decizie poate fi uneori o adevărată provocare, mai ales dacă ținem cont de toate stilurile de mobilă de bucătărie din prezent. De aceea, am conturat avantajele a trei tipuri de bucătării în stiluri diferite, din care te poți inspira pentru a-ți alege mobila perfectă!

Chiar dacă bucătăriile contemporane au un design mai apropiat de cel natural, cu elemente ce împrumută din alte stiluri, este recomandat să creezi un spațiu unitar, în care principiile definitorii să transpară cu ușurință. Acest lucru este valabil și pentru bucătăriile deschise, în care se face tranziția de la zona electrocasnicelor la cea de relaxare. De aceea, înainte de a schimba mobila de bucătărie, este bine să iei în considerare și felul în care te folosești de spațiu, dacă primești vizite des, sau dacă cei mici își vor face temele în același loc.

Cum să-ți redecorezi bucătăria în trei stiluri diferite 1

Stilul Scandinav

Eclectic și foarte elegant, stilul scandinav este recomandat în bucătăriile deschise. Culoarea predominantă este albul, iar materialul folosit este de regulă lemnul, cu accente argintii aduse de electrocasnice. Faianța albă este caracteristică acestui stil, cât și accesoriile de referință nautică. Lumina este decisivă în acest context, reflectând mobila de bucătărie albă, dar și în culori pastel. De asemenea, plantele joacă un rol important în tematica scandinavă, fiind atât prezente cât și ascunse privirilor. Pentru a completa totul, poți opta pentru o masă și scaune cu picioare din lemn natural, ce vor aduce un contrast plăcut. Dacă te interesează acest stil de mobilă de bucătărie, poți găsi mai multe detalii aici: https://favi.ro/produse/categorie/mobila-de-bucatarie/stil-scandinav.

Cum să-ți redecorezi bucătăria în trei stiluri diferite 2

Stilul Country

Denumit și stil “rustic”- această tematică aduce un plus de căldură casei tale. Mobila de bucătărie este din lemn masiv, deseori nevopsit, cu dulăpioare suspendate cu geamuri, ce te va face să te simți ca la bunicii tăi! Cuvântul de bază al acestei tematici este confortul, stilul country fiind perfect atât pentru oraș cât și pentru provincie. Având un șarm natural și o simplitate cuceritoare, stilul country poate fi combinat cu succes cu tematica scandinavă, făcând o echipă bună mai ales când vine vorba de mobilă de bucătărie.

Cum să-ți redecorezi bucătăria în trei stiluri diferite 3

Stilul Minimalist

Elegant și sobru, acest stil se potrivește perfect în casele moderne. Materialele sunt de regulă sticla și metalul, deși această tematică pune mai mult accentul pe felul în care este folosită, decât pe materialul din care este confecționată mobila de bucătărie. De cele mai multe ori, sunt păstrate la vedere doar obiectele practice, restul fiind ascunse sau mascate. Acest stil are ca scop simplificarea întregului aspect al bucătăriei, în special în materie de mobilă de bucătărie, pentru a obține acel efect elegant de “Less is More”. Electrocasnicele încorporate și corpurile de iluminat joase, cu forme simple, sunt recomandate în această tematică. Mesele de sticlă și scaunele din plastic transparent vor crea un efect de aerisire al spațiului, fiind foarte folosite în stilul minimalist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.