Cum sa-ti vinzi masina sau motocicleta in weekend ?

741
Publicitate

Nu sunt samsar si nu ma ocup cu vanzarea de masini, insa la o perioada de 2-3 ani imi schimb masina si este normal sa nu stiu toate birocratiile si tampeniile care se schimba de la un an la altul sau de la o zi la alta.

Publicitate

In prima faza i-am facut poze la masina, nu poze profesionale, ci poze facute pe telefon. Am incercat sa evidentiez fiecare dotare a masinii, fiecare zgarietura si fiecare latura si unghi al masinii. Pot spune ca, cumparatorul nu o sa-mi mai ceara alte poze cu masina pentru ca am evidentiat totul in cele 24 de poze pe care le-am facut.

Care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurgi pentru a putea vinde o masina sau o motocicleta ?

Pune masina sau motocicleta pe autovit.ro sau olx.ro si gaseste cumparatorul

Descrie toate dotarile, incearca sa faci poze la fiecare dotare, nu da km inapoi ca acum sunt foarte multe site-uri unde poti vedea chiar istoricul din reprezentanta

Atunci cand vine clientul nu uita sa-ti speli masina sau motocicleta.

Nimeni nu cred ca doreste sa vada o masina murdara la exterior, sau sa aiba pete pe materialul textil din interior. Ai grija la detalii, nu zic ca trebuie sa ii faci un detailing profesional, insa trebuie sa aiba impresia ca a fost o masina ingrijita din toate punctele de vedere. Atunci cand faci schimburile de ulei, sau schimbi o piesa la masina, nu uita sa pastrezi factura si sa-i arati cumparatorului investitiile pe care le-ai facut de-a lungul timpului.

Fii serios!

Nu incerca sa-ti pacalestei cumparatorul pentru ca este posibil sa te prinda. Multi in ziua de astazi trec ca au fel si fel de optiuni e masina, iar cand cumparatorul ajunge la fata locului constata ca acestea nu exista. Una din cele mai folosite este “Masina merge si franeaza dupa masina din fata”, multe masini ai sa vezi ca au doar pilot automat, insa fara functia de franare. AI MARE GRIJA LA ACEST ASPECT! Personal sunt patit cu 3-4 masini.

Foloseste contract de vanzare/cumparare online

Atunci cand cumparatorul este decis sa-ti cumpere masina, indiferent ca este zi sau noapte, indiferent ca este weekend sau cursul saptamanii, foloseste contract vanzare cumparare auto online, nu mai sta sa te duci prin cine stie ce gherete sau sa mergi 10 km sa stai sa faci un contract. Contractul costa doar 27,99 lei pe site-ul contract-auto.ro, insa acesta poate si gratuit pe site-ul oficial DRPCIV, insa fara posibilitatea de a edita documentul. Contractul de vanzare cumparare este obligatoriu atunci cand vindeti sau cumparati o masina.

Vei avea nevoie de 5 exemplare semnate atat de cumparator, cat si de vanzator.

  • exemplarul original va ramane la cumparatorul masinii;
  • un exemplar certificat va rămâne în arhiva organului fiscal local;
  • un exemplar certificat va rămâne la vânzător;
  • un exemplar certificat se depune la organul fiscal local unde își are domiciliul fiscal cumpărătorul mașinii;
  • un exemplar certificat, pe care se înscrie de către organul fiscal de la domiciliul cumpărătorului numărul de înregistrare din Registrul de evidență a mijloacelor de transport supuse înmatriculării/înregistrării, se va depune la Serviciul Public Comunitar Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

Cumparatorul este obligat ca in 30 de zile sa inregistreze contractul de vanzare cumparare la primaria de care apartine.

Scrie pe spatele talonului

Pe spatele certificatului de inmatriculare vanzatorul va trebuie sa treaca mentiunea “instrainat catre …. (numele cumparatorului)”, data si semnatura. Ar fi indicat sa pastrezi si copii de pe talonul auto, CIV (cartea de identitate a vehiculului) si CI cumparator., nu este obligatoriu, insa nu stii cand ai nevoie de acestea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.