Cum vă puteți accesoriza ținuta vestimentară cu ceasul de mână?

180
Publicitate

Cum vă puteți accesoriza ținuta vestimentară cu ceasul de mână?Fiecare model de ceas deține un nivel de formalitate care dictează ținutele vestimentare la care poate fi purtat. Ceasurile pentru bărbați au un scop specific. Designul ceasului împreună cu funcțiile pe care le îndeplinește clasează ceasul ca fiind unul formal, casual, sport, de aviator sau ceas de armată.

Publicitate

Foarte mulți bărbați cunosc o multitudine de informații despre ceasuri, dar nu stăpânesc prea bine arta de a-și potrivi ceasul la ținutele vestimentare.

Cu alte cuvinte, înainte de a ieși din casă, trebuie să fiți siguri că stilul de ceas se potrivește cu formalitatea ocaziei:

Cod vestimentar formal. Pentru evenimentele formale, simplitatea este esențială. Din cele mai vechi timpuri, se obișnuia ca ceasul de mână să se ridice la înălțimea unui eveniment formal. Un ceas elegant simplu, cu o curea din piele neagră, într-un stil clasic va elimina orice obiecție din partea observatorilor conservatori.

Cod vestimentar business. Pentru orice tip de ocazie business, optați pentru un ceas clasic simplu cu carcasă aurie sau argintie, cu un cadran subțire, cu cât mai puține detalii sau fără niciun detaliu. Un costum conservator închis la culoare se asortează cel mai bine cu un ceas clasic formal, cu o curea din piele.

Cod vestimentar business casual. Când este necesar să respectați un astfel de cod, puteți opta pentru un costum de culoare deschisă, fără cravată, pe care îl puteți accesoriza cu un ceas casual, un ceas de aviator sau chiar cu un ceas military de ultimă generație.

Cod vestimentar casual. Dacă un ceas are o curea metalică, este considerat mai puțin formal. Acesta este și cazul modelului de ceas Festina Chrono Sport F20463/2.

O curea metalică este în general potrivită pentru ținute casual, în timp ce o curea din piele este potrivită pentru orice ocazie. La o pereche de blugi, o cămașă și o pereche de ghete puteți purta atât un ceas casual cu o curea metalică, dar și un ceas cu o curea din piele. La ținutele de antrenament este indicat să purtați doar ceasuri digitale.

Sport. Când vine vorba de ceasuri sport, cureaua, carcasa și cadranul acestor tipuri de ceasuri sunt fabricate din materiale care vă permit să vă concentrați asupra activității. Asta înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji că veți rupe cureaua ceasului, că ceasul vă provoacă disconfort la purtare sau că se va sparge în mijlocul antrenamentului sau a activității sportive în care sunteți implicați.

Cum se poate purta un ceas cu o curea metalică?

Carcasa metalică a ceasului ar trebui să se potrivească cu accentele metalice ale celorlalte accesorii pe care veți alege să le purtați. Carcasa poate fi pătrată, dreptunghiulară, rotundă sau poligonală. De asemenea, finisajul carcasei poate fi mat, lucios, modelat sau incrustat cu cristale sau alte bijuterii.

Metalele folosite pentru realizarea carcasei includ oțel, aur, argint, platină și titan. În general, este recomandat să vă coordonați culoarea carcasei cu inelul și cu toate celelalte accesorii.

Dacă veți opta pentru un ceas cu carcasă aurie, celelalte accesorii ar trebui să fie tot aurii. Un ceas cu carcasă aurie este cel mai potrivit pentru haine și pantofi în tonuri pământii, în timp ce argintiul se potrivește cu gri, albastru și negru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.